• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Kesäruoka Ruokakulttuurit Salaatit Tex mex -ruoat

Meksikolainen maissisalaatti

Tänä keväänä ruokapöytäämme on katettu tavallista useammin enemmän kuin kaksi lautasta. Vaikka kaksin nautitut ateriat ovat arkea parhaimmillaan, on ovelta on kuulunut “moooi” riemastuttanut joka ikinen kerta. Se on usein tiennyt enemmän naurua, laulua ja lautasia. Meille molemmille perhe on ollut aina lavea käsite, ja tänä keväänä sen merkitys on kaikessa laajuudessaan konkretisoitunut suloisesti. Kevään aikana kahvia (ja viiniä, myönnetään) on kulunut enemmän kuin ikinä.

Viime viikonloppuna pöytä katettiin ensin kymmenelle, mutta lopulta pöydän alla risteili jalkoja yli neljäkymmentä, kun ystäviä ja tuttavia liittyi joukkoon – osa jaloista tosin kuului nelikinttuisille kamuille, joiden mielestä enemmän ihmisiä on aina superia. Sehän tarkoittaa enemmän mahdollisuuksia saada herkkuja ja enemmän sylejä joissa nukkua. Juuri millään muulla ei olekaan merkitystä. 

Pöytään kannettiin meksikolaisia makuja ja kylmää, testaukseen saatua Lurtonin Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc -valkoviiniä, joka osoittautui erittäin hyväksi juomaksi sekä ruoan kanssa että siltään nautittuna – vuoden viini -kilpailun pronssimitali ei ole ollut sattumaa, hinta-laatusuhde on erinomainen. Käytimme viiniä myös seljankukkasangriaan, jonka resepti kannattaa ottaa talteen kevään ja kesän juhlia ja piknikkejä ajatellen.

Klassisten vehnätortillojen sisään käärittiin mausteista papupataa, guacamolea ja kasviksia. Lisäksi lautasille lastattiin kovasti kehuttua meksikolaisvaikutteista, osin grillissä valmistettua maissisalaattia (resepti alla) sekä itse paistettuja nachoja.Chimichurritoimi kastikkeena sekä salaatille että ennen ruokaa tarjotuille, makua täynnä olleille kananugeteille.

Maissisalaatti on ihana kombinaatio makeita makuja ja suolaisuutta, ja vaikka salaatti on yksinkertainen, on se täyteläinen pari kesän grilliruoille tortillakattauksen lisäksi.

Koko kevät ja yksi kevään monista juhlanaiheista, Suupaloja-kirja, kiteytyy kahteen sanaan: yhdessäolo ja ruoka. Ei sitä kovin paljon muuta oikeasti tarvitsekaan. Tai no, ehkä lasi tai pari viiniä tekee silloin tällöin terää.

Resepti

 

 

 

Meksikolainen maissisalaatti

4–6 annosta 

rapeaa salaattia

2 esikeitettyä maissintähkää grillattuna 

voita maissien voiteluun

uunikuivattuja tomaatteja

200 g fetajuustoa

(1–2 avokadoa)

tuoretta lehtipersiljaa ja/tai korianteria

mustapippuria

Valmista uunikuivatut tomaatit hyvissä ajoin, vaikka edellisenä päivänä. 

Revi salaatti tarjoilulautaselle. Grillaa esikeitetyt maissintähkät ja voitele voilla. Leikkaa maissinjyvät irti puisevasta tähkän keskustasta ja laita sopivina paloina salaatin päälle. Laita salaatiin myös uunikuivatut tomaatit sekä halutessasi avokadoa. Murenna päälle fetajuusto. Revi salaattiin reilusti tuoreita yrttejä. Rouhi päälle vielä hieman mustapippuria. Tarjoa kastikkeena simppelisti oliiviöljyä tai esimerkiksi chimichurria.

_____


5 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Vaalea seljankukkasangria
Next Post: Linssi-munakoisosalaatti fetajuustolla »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    7.5.2016 at 20:24

    Niin ja grillattu varhaiskaali toimii taatusti loistavasti. Kiitos vinkistä, kokeilen!

    Reply
  2. Hannele says

    7.5.2016 at 20:23

    Ihanaa! Kiitos, Liisa, kun tulit kertomaan. Hämmennyin vähän samasta: yksinkertaiset ainekset toimivat mielettömän hyvin yhdessä. Tätä on tehty meillä on pari kertaa ja ehkä huomenna taas.

    Reply
  3. Liisa says

    7.5.2016 at 16:00

    Tästä tulee tämän kesän hitti! Syötiin eilen kolmistaan koko annos, kun oli maut niin kohdillaan. Salaatin sijaan laitettiin tosin grillattua varhaiskaalia, kun sitä sattui olemaan kaapissa.

    Reply
  4. Hannele says

    6.5.2016 at 19:27

    Kiitos, Jonna!
    Valo ja aurinko on jotain käsittämättömän mahtavaa.

    Reply
  5. Jonna/suolaa&hunajaa says

    6.5.2016 at 10:22

    Ihan täydellinen kevättunnelma näissä kuvissa. Meilläkin kaivettiin juuri eilen grilli esille, miten voikin olla näin mahtava kevät!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.