| | |

Meksikolainen maissisalaatti

Tänä keväänä ruokapöytäämme on katettu tavallista useammin enemmän kuin kaksi lautasta. Vaikka kaksin nautitut ateriat ovat arkea parhaimmillaan, on ovelta on kuulunut ”moooi” riemastuttanut joka ikinen kerta. Se on usein tiennyt enemmän naurua, laulua ja lautasia. Meille molemmille perhe on ollut aina lavea käsite, ja tänä keväänä sen merkitys on kaikessa laajuudessaan konkretisoitunut suloisesti. Kevään aikana kahvia (ja viiniä, myönnetään) on kulunut enemmän kuin ikinä.

Viime viikonloppuna pöytä katettiin ensin kymmenelle, mutta lopulta pöydän alla risteili jalkoja yli neljäkymmentä, kun ystäviä ja tuttavia liittyi joukkoon – osa jaloista tosin kuului nelikinttuisille kamuille, joiden mielestä enemmän ihmisiä on aina superia. Sehän tarkoittaa enemmän mahdollisuuksia saada herkkuja ja enemmän sylejä joissa nukkua. Juuri millään muulla ei olekaan merkitystä. 

Pöytään kannettiin meksikolaisia makuja ja kylmää, testaukseen saatua Lurtonin Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc -valkoviiniä, joka osoittautui erittäin hyväksi juomaksi sekä ruoan kanssa että siltään nautittuna – vuoden viini -kilpailun pronssimitali ei ole ollut sattumaa, hinta-laatusuhde on erinomainen. Käytimme viiniä myös seljankukkasangriaan, jonka resepti kannattaa ottaa talteen kevään ja kesän juhlia ja piknikkejä ajatellen.

Klassisten vehnätortillojen sisään käärittiin mausteista papupataa, guacamolea ja kasviksia. Lisäksi lautasille lastattiin kovasti kehuttua meksikolaisvaikutteista, osin grillissä valmistettua maissisalaattia (resepti alla) sekä itse paistettuja nachoja.Chimichurritoimi kastikkeena sekä salaatille että ennen ruokaa tarjotuille, makua täynnä olleille kananugeteille.

Maissisalaatti on ihana kombinaatio makeita makuja ja suolaisuutta, ja vaikka salaatti on yksinkertainen, on se täyteläinen pari kesän grilliruoille tortillakattauksen lisäksi.

Koko kevät ja yksi kevään monista juhlanaiheista, Suupaloja-kirja, kiteytyy kahteen sanaan: yhdessäolo ja ruoka. Ei sitä kovin paljon muuta oikeasti tarvitsekaan. Tai no, ehkä lasi tai pari viiniä tekee silloin tällöin terää.

Resepti

 

 

 

Meksikolainen maissisalaatti

4–6 annosta 

rapeaa salaattia

2 esikeitettyä maissintähkää grillattuna 

voita maissien voiteluun

uunikuivattuja tomaatteja

200 g fetajuustoa

(1–2 avokadoa)

tuoretta lehtipersiljaa ja/tai korianteria

mustapippuria

Valmista uunikuivatut tomaatit hyvissä ajoin, vaikka edellisenä päivänä. 

Revi salaatti tarjoilulautaselle. Grillaa esikeitetyt maissintähkät ja voitele voilla. Leikkaa maissinjyvät irti puisevasta tähkän keskustasta ja laita sopivina paloina salaatin päälle. Laita salaatiin myös uunikuivatut tomaatit sekä halutessasi avokadoa. Murenna päälle fetajuusto. Revi salaattiin reilusti tuoreita yrttejä. Rouhi päälle vielä hieman mustapippuria. Tarjoa kastikkeena simppelisti oliiviöljyä tai esimerkiksi chimichurria.

_____

5 Comments

  1. Niin ja grillattu varhaiskaali toimii taatusti loistavasti. Kiitos vinkistä, kokeilen!

  2. Ihanaa! Kiitos, Liisa, kun tulit kertomaan. Hämmennyin vähän samasta: yksinkertaiset ainekset toimivat mielettömän hyvin yhdessä. Tätä on tehty meillä on pari kertaa ja ehkä huomenna taas.

  3. Tästä tulee tämän kesän hitti! Syötiin eilen kolmistaan koko annos, kun oli maut niin kohdillaan. Salaatin sijaan laitettiin tosin grillattua varhaiskaalia, kun sitä sattui olemaan kaapissa.

  4. Kiitos, Jonna!
    Valo ja aurinko on jotain käsittämättömän mahtavaa.

  5. Ihan täydellinen kevättunnelma näissä kuvissa. Meilläkin kaivettiin juuri eilen grilli esille, miten voikin olla näin mahtava kevät!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.