Paahdetut punajuuret fetavaahdolla
Paahdetut punajuuret fetavaahdolla on maagisen hyvä lisuke. Rapeaksi paahtuneet punajuuret ja samettinen fetavaahto on täydellinen makupari!
Tämä helppo kasvislisuke sopii ihanasti joulupöytään tai muihin talven tunnelmallisiin ruokahetkiin. Ja ajattelepa, miten ihanaa punajuuret lempeällä fetavaahdolla on satokaudella, vasta nostetuista juurikkaista.
Voit tarjota paahdetut punajuuret vaahdotetulla fetalla myös tuoreen leivän kanssa illanistujaisissa tai iltapalana. Tai ehkä kokoat herkuista italialaisittain bruschettoja.
Punajuuri ja feta on tosi hyvä makupari. Yhtälailla voit tehdä vaahdon myös vuohenjuustosta. Ja muista, että myös kasvipohjaiset fetan ja vuohenjuuston kaltaiset tuotteet sopivat tähän reseptiin erinomaisesti.
Kokeile myös näitä ihania ja helppoja punajuurireseptejäni.
- Hasselbackan punajuuret
- Punajuuri-perunagalette
- Talvisalaatti: lehtikaalia, kvinoaa ja punajuuria
- Punajuuririsotto
Paahdetut vaahdotetulla fetalla
Välineet
- tehosekoitin, blenderi tai sauvasekoitin
Raaka-aineet
- 500 g punajuuria (raaka)
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- 100 g fetaa (aito feta tai vegefeta)
- 50 g tuorejuustoa (esim. kasvipohjainen)
- hieman sitruunamehua tai raastettua sitruunan kuorta
- muutama rouhaisu mustapippuria
- yrttejä (esim. oregano, timjami tai rosmariini)
Tee näin
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kuori punajuuret tarvittaessa ja lohko pienehköiksi lohkoiksi.
- Laita punajuuret uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle, laita sekaan öljy ja ripaus suolaa. Sekoita.
- Paista punajuuria lohkojen koosta riippuen 20-30 minuuttia.
- Laita feta ja tuorejuusto tehosekoittimeen tai blenderiin (myös sauvasekoitin käy). Vaahdota feta. Mausta mustapippurilla ja sitruunalla. Ks. vinkit alla, jos käytät vegefetaa.
- Laita fetavaahto tarjoilulautaselle tai annoslautasille.
- Asettele punajuurilohkot vaahdon päälle.
- Viimeistele yrteillä.