| | |

Marinoidut ahvenet

Marinoidut ahvenet – täydellistä jouluna ja juhannuksena!

Marinoidut ahvenfileet ovat herkullinen lisä joulu- ja juhannuspöytään. Ahvenfileet ovat lasipurkissa, joka on pienellä lautasella. Kalojen päällä on pippureita sekä tähtianis.

Joulun kalapöytä täydentyy raikkaalla ahvenreseptillä! Pannulla paistetut ahvenfileet saavat ylleen raikkaan etikkaisen liemen, joka maustetaan pippureilla, tähtianiksella ja valkosipulilla. Samaan purkkiin voi laittaa halutessaan myös ohueksi siivutettua salottisipulia. Juhannuksena tähtianiksen voi vaihtaa tuoreisiin, silputtuihin yrtteihin.

Etikkaliemi syntyy tuttuun tapaan väkiviinaetikasta, sokerista ja vedestä. Ripottelin sekaan myös hieman suolaa, koska kyllähän kala suolaa kaipaa.

Marinoidut ahvenet viihtyvät juhlapöydässä tai lisäkkeenä aivan tavallisen arkiruoan rinnalla. Olen laittanut herkullisia kalapaloja myös leivän päälle – hirmuisen hyvää!

Kokeile myös näitä pikkelöintiohjeitani, jotka sopivat raikastukseksi juhlaruoille:

Kannattaa pitää mielessä myös muut ahvenreseptit:

Marinoidut ahvenfileet ovat herkullinen lisä joulu- ja juhannuspöytään. Ahvenfileet ovat lasipurkissa, joka on pienellä lautasella. Kalojen päällä on pippureita sekä tähtianis

Marinoidut ahvenet

Marinoidut ahvenet hurmaavat jouluna ja juhannuksena!
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys5 mins
Marinoitumisaika1 d
Annokset: 6

Raaka-aineet

  • 300 g ahvenfileitä
  • pieni tilkka öljyä
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • mustapippureita
  • rosepippureita
  • pari tähtianista

Tee näin

  • Paista ahvenfileet nopeasti kuumalla pannulla öljyssä kypsiksi.
  • Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja vesi sekä suola. Varmista, että sokeri ja suola liukenevat liemeen.
  • Leikkaa ahvenfileet sopiviksi suupaloiksi ja lado lasipurkkiin.
  • Kaada liemi päälle ja heitä sekaan siivutettu valkosipulinkynsi, mustapippureita ja rosepippureita sekä pari tähtianista.
  • Anna marinoitua yön yli tai muutaman päivän.

Vinkit!

  • Tähtianiksen on ihana mausta erityisesti joulun aikaan. Kesällä sen voi korvata hienonnetuilla tuoreilla yrteillä.

Muistathan seurata Kokkipottilaa myös Instagramissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti