Marinoidut ahvenet
Marinoidut ahvenet – täydellistä jouluna ja juhannuksena!
Joulun kalapöytä täydentyy raikkaalla ahvenreseptillä! Pannulla paistetut ahvenfileet saavat ylleen raikkaan etikkaisen liemen, joka maustetaan pippureilla, tähtianiksella ja valkosipulilla. Samaan purkkiin voi laittaa halutessaan myös ohueksi siivutettua salottisipulia. Juhannuksena tähtianiksen voi vaihtaa tuoreisiin, silputtuihin yrtteihin.
Etikkaliemi syntyy tuttuun tapaan väkiviinaetikasta, sokerista ja vedestä. Ripottelin sekaan myös hieman suolaa, koska kyllähän kala suolaa kaipaa.
Marinoidut ahvenet viihtyvät juhlapöydässä tai lisäkkeenä aivan tavallisen arkiruoan rinnalla. Olen laittanut herkullisia kalapaloja myös leivän päälle – hirmuisen hyvää!
Kokeile myös näitä pikkelöintiohjeitani, jotka sopivat raikastukseksi juhlaruoille:
Kannattaa pitää mielessä myös muut ahvenreseptit:
Marinoidut ahvenet
Raaka-aineet
- 300 g ahvenfileitä
- pieni tilkka öljyä
- 1/2 dl väkiviinaetikkaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1/2 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi
- mustapippureita
- rosepippureita
- pari tähtianista
Tee näin
- Paista ahvenfileet nopeasti kuumalla pannulla öljyssä kypsiksi.
- Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja vesi sekä suola. Varmista, että sokeri ja suola liukenevat liemeen.
- Leikkaa ahvenfileet sopiviksi suupaloiksi ja lado lasipurkkiin.
- Kaada liemi päälle ja heitä sekaan siivutettu valkosipulinkynsi, mustapippureita ja rosepippureita sekä pari tähtianista.
- Anna marinoitua yön yli tai muutaman päivän.
Vinkit!
- Tähtianiksen on ihana mausta erityisesti joulun aikaan. Kesällä sen voi korvata hienonnetuilla tuoreilla yrteillä.