|

Parhaat ruokakirjat 2022

Parhaat ruokakirjat 2022 – nämä kolme ruokakirjaa inspiroivat, ihastuttavat ja kestävät aikaa.

Parhaat ruokakirjat 2022 – nämä kirjat kannattaa hankkia. Kuvassa on kolme ruokakirjaa. Vasemmassa yläkulmassa on herkkuja pienissä kulhoissa.

Vaikka netti on reseptejä ja tietoa täynnä, on ruokakirjoille ehdottomasti oma tärkeä paikkansa. Kirja, lasillinen lempijuomaa ja sohvannurkka on aivan voittamaton kombo.

Minulle parhaita ruokakirjoja ovat sellaiset opukset, jotka opettavat jotain uutta ja antavat tutuille raaka-aineille uusia kulmia. Arvostan myös kirjoissa sitä, että reseptit on laadittu huolella ja ne ovat oikeasti kotikeittiössäkin toteutettavissa sekä välineiden että raaka-aineiden puolesta.

Valitsin kolme tänä vuonna minua eniten inspiroinutta kirjaa. Kaksi kirjoista on vuonna 2022 ilmestyneitä, yksi on ilmestynyt vuoden 2021 lopulla. Näitä upeita ruokakirjoja suosittelen ilolla sekä lahjaksi että omaan hyllyyn.

  • Taivaalla näkyy ricottapilviä – Tara Junker (2022) saa paitsi pokaalin ihanimmasta kirjan nimestä, myös kunniamaininnan arkeen sujahtavista resepteistä. Taran reseptiikka on aivan hirmuisen herkullista ja oivaltavaa. Kirjassa olevat ruoat ovat riittävän tavallisia, jotta niihin tulee tartuttua, mutta resepteissä on aina joku kiva juju. Rrrakastan! Muista seurata Taraa myös Instagramissa: @tarajunker.
  • Villiyrttikeittokirja – Sami Tallberg (2022) avaa sinulle aivan uuden maailman tutuissa paikoissa. Tämän kirjan myötä alat tarkkailla lähiluontoa uudella tavalla – luonto on täynnä superruokaa! Kirjan yli 100 syötävää villiyrttiä kuvataan tarkasti, jotta niiden tunnistaminen helpottuu. Samin upea reseptiikka puolestaan näyttää, miten villiyrttejä käytetään keittiössä. Villiruoka-guru ja keittiötaituri Sami Tallberg on tehnyt kirjan yhteistyössä Luontoportin Eija ja Jouko Lehmuskallion kanssa. Vahva suositus! *kirja on saatu
  • Ottolenghi test kitchen: Shelf love (2021) on supersuositun Yotam Ottolengin ja hänen tiiminsä yhteistyössä tekemä kirja, joka pohjautuu niihin aineksiin, jotka löytyvät usein kuiva-aine- ja säilykehyllyltä, jääkaapista tai pakastimesta. Olen merkannut ehkä joka toisen reseptin kokeiltavaksi – hiirenkorvien määrä on suoraan verrannollinen reseptiikan innostavuuteen. Takuuvarmaa Ottolenghin ruokailoittelua!