• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Illanistujaiset Joulu Joulukalenteri Juhlat Suupalat & naposteltavat

Paistettu valkohomejuusto punaviinillä, valkosipulilla ja rosmariinilla

Uunissa paistettu juusto. Voiko täydellisempää olla!

Paistettu valkohomejuusto punaviinillä, valkosipulilla ja rosmariinilla

Ystävät rakkaat! Tänään minulla on iso ilo ja valtava kunnia toivottaa tervetulleeksi Kokkipottilaan joulukalenterin toinen vieraskynäilijä: Vaimomatskuu-blogin Juulia, joka on häikäisevän upea tyyppi!

Juulia on häikäisevän upea monella tapaa. Hänessä on sellaista syvään päähän menevää paneutuvuutta asioihin ja valtavaa uuden oppimisen halua, jota ihailen aivan valtavasti. Juulia tekee asiat intohimolla ja vaivaa säästämättä mutta pirskotellen iloa ympärilleen. Edellä mainitusta tavasta olla ja elää on kehkeytynyt valtavan upeita asioita. Katsokaa nyt vaikka tätä valokuvataidetta. Ja kun sanon taidetta, tarkoitan todella sitä.

Inspiroidun aina Juulian kuvista, vaikka dark moody -tyyli ei olekaan ominta kuvaustyyliäni. Ihastelen värien ja valon käyttöä, asettelua ja harkittuja yksityiskohtia. Rrrrrakastan tuijottaa Juulian kuvia! Inspiroidun ja opin.

Kaiken taidon ja taituruuden takana on sitä paitsi aivan todella hurmaava ja valloittava ihminen, joka säteilee hyvää mieltä ja levollisuutta. Me ei olla tavattu livenä kuin aivan muutama kerta, mutta olemme yhteyksissä liki päivittäin.

Jaamme juurileivontarakkautta – tai oikeastaan minä jaan tuskallista rakkautta, jota Juulia kääntää kärsivällisesti puhtaaksi rakkaudeksi vastaamalla jokaiseen juurileivonta-kysymykseeni kärsivällisesti. Hassuttelemme randon-gifeillä ja pohdimme hinnoittelua tai bloggaamiseen liittyviä asioita kiivaasti chatissa. Mikä onni ja iloa.

Voisin jatkaa tätä loputtomiin, mutta menkää tutustumaan Juuliaan paremmin hänen omalle tontilleen. Mutta ennen sitä: ladies and playboys, Juulia Vaimomatkuu-blogista, olkaa hyvä!

Paistettu valkohomejuusto punaviinillä, valkosipulilla ja rosmariinilla

Heipä hei kaikki Kokit ja Potit –blogin lukijat! Minulla on ilo kirjoitella teidän luettavaksenne tänään elämäni ensimmäinen joulukalenteripostaus. Aikamoista! Olen nimittäin sataprosenttinen ruokahullu joka rakastaa monivaiheisia ja pitkiä kokkailuprojekteja, mutta joulun kanssa olen ollut jo vuosia aikamoinen alisuorittaja. 

Nuorempana laitoin jouluruokia hartaudella koko aaton ja usein päivänkin, valmistaen jos jonkinlaista laatikkoa, maustekalaa, salaattia sun muuta. Nykyään vaivaannun kuitenkin tekemään itse lähinnä jouluruokalempparini eli lanttulaatikon. Muuten panostamiseni jouluun, jota vietämme useimmiten laajennetun perheen kesken nyyttärimuodossa, rajoittuu mätileipätarvikkeiden ostamiseen kaupasta.

Paistettu valkohomejuusto punaviinillä, valkosipulilla ja rosmariinilla
Paistettu valkohomejuusto punaviinillä, valkosipulilla ja rosmariinilla

Joulu merkitseekin minulle nykyään lähinnä mahdollisuutta viettää aikaa rakkaiden kanssa. Jos tiedossa ei ole syystä tai toisesta perhejoulua, lähden jouluksi mieluiten vaikka matkalle – joulua onkin siksi tullut vuosien varrella vietettyä niin Japanissa kuin Meksikossakin.

Nykyisestä aikaansaamattomuudestani huolimatta, tai ehkä juuri sen takia arvostan suuresti kaikkia, jotka tekevät kotiinsa joulua hartaudella. Samaten olen jo vuosia ihaillut Hannelen joulukalenterinsa eteen näkemää vaivaa ja etukäteissuunnittelua. Niinpä on suuri ilo ja kunnia saada osallistua Kokit ja potit -joulukalenteriin!

Paistettu valkohomejuusto punaviinillä, valkosipulilla ja rosmariinilla

Olipa joulunviettotapa millainen vain, jokaiselle varmasti kelpaa nopeat ja helpot juhlatarjoiltavat.  Sen vuoksi päätin jakaa teille tänään yhden helpoimmista tietämistäni illanistujaisten ja juhlien herkuista. Tämän ihmeen nimi on paistettu valkohomejuusto!

Paistettu valkohomejuusto ei juuri vaivannäköä vaadi, mutta makua se tarjoaa senkin edestä. Omassa blogissani on tästä herkusta makea versio. Tuolle hillolla, pähkinöillä ja vaahterasiirapilla kuorrutetulle versiolle suosittelen kyytipojaksi chardonnaytä, mutta teille tarjoilen tänään punaviinillä, valkosipulilla ja rosmariinilla maustettua tuhkapintaista valkohomejuustoa!

Juustona käytin tähän versioon Helsingin Meijeriliikkeen tuhkapintaista Hanasaari 
-valkohomejuustoa, jossa on vinkeän hapan mutta täyteläinen maku. Juustoksi sopii toki myös camembert tai saman tyyppinen valkohomejuusto. Punaviiniksi valitsin luomulaatuisen pinot noirin Alsacesta, mutta mikä tahansa marjaisa, ei liian tanniininen eikä liian hapokas punaviini käy tähän viritykseen. Viiniä lorautetaan juuston kanssa uuniin sen verran vähän, että ensisijaisesti kannattaa tietysti valita viini, joka ei jyrää juuston makuja ja jota juo mielellään.

Paistettu valkohomejuusto punaviinillä, valkosipulilla ja rosmariinilla
Paistettu valkohomejuusto punaviinillä, valkosipulilla ja rosmariinilla

Resepti

 

Paistettu valkohomejuusto punaviinillä, valkosipulilla ja rosmariinilla

 neljälle

  • 1 kiekko (tuhkapintaista) valkohomejuustoa
  • 1–2 valkosipulin kynttä
  • 6–8 pientä tupsua rosmariinia
  • puolisen desiä punaviiniä
  • noin 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • kourallinen pähkinöitä (voi jättää pois)

tarjoiluun

  • vaaleaa leipää 
  1. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet. 
  2. Viillä juustokiekon pintaan pieniä koloja ja tuupi koloihin valkosipulisiivuja. Työntele juustokiekkoon myös rosmariinitupsut. Tässä auttaa kun tekee ensin hammastikulla juustoon reikiä, jotta saa rosmariinin uppoamaan kunnolla myös juuston sisään.
  3. Nosta juustokiekko pieneen uuninkestävään vuokaan, johon se mahtuu mukavasti. Täytin itse juuston ja astian väliin jäävän pienen tilan saksanpähkinöillä. 
  4. Valele valkohomejuusto punaviinillä ja hunajalla/siirapilla. Laita vuoka uuniin ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Näin juusto lämpeää hitaasti uunin mukana ja sen sisään tuupittu valkosipuli lähtee kypsymään, pehmenemään ja maustamaan juustoa ennen kuin pinnalta pilkistävät siivut ruskistuvat liikaa. 
  5. Paistettu valkohomejuusto on valmista tarjoiltavaksi, kun punaviini-hunajaseos kuplii, valkosipulin siivut ovat kullanruskeita ja juusto on pehmeän valuvaa.
  6. Tarjoile punaviinillä, valkosipulilla ja rosmariinilla maustettu paistettu valkohomejuusto lämpimänä rapeakuorisen leivän kanssa.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Punajuurilaatikko
Next Post: Vuoden 2019 parhaat reseptit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT