Vuoden 2019 parhaat reseptit
Mitä vuosikymmenen viimeinen ruokavuosi piti sisällään?
JOULUKALENTERIN 21. LUUKKU
Vuoden 2019 ruokateemaksi valitsin yhdessä syömisen. Enemmän ystävien kanssa syötyjä aterioita, lounastreffejä ja illallisia isolla porukalla. Teema toteutui upeasti! Upea oli ruokavuosi myös kotikeittiössä.
Vuoden aikana olen julkaissut yli 80 postausta – muutama luukku on vielä tämän vuoden puolella luvassa. Valtaosa postauksista sisältää reseptin, joista moni on jäänyt ruokarepertuaariin pysyvästi. Alle kokosin vuoden parhaita reseptejä, joihin sinunkin kannattaa palata.
Vuosi 2019 piti sisällään myös hurmaavia ruokamatkoja. Ilahduttavasti sain yhdisteltyä kaikenmoisiin työmatkoihin huvia ja toisinpäin. Esimerkiksi kesän pariviikkosella reissulla Espanjassa ja Italiassa olin vuorovedoin töissä ja vapaalla. Se sopii minulle mainiosti! Vuoden reissuista vain helmikuinen hiihtoreissu oli silkkaa hurvittelua. Tai paremminkin kurvittelua.
Vuoden 2019 parhaat reseptit
tammikuu
- BBQ-paahdettua myskikurpitsaa paahtui monta kertaa uunissa. Tämä sopii mainiosti myös jouluun!
- Kvinoa-myskikurpitsasalaattia tein viimeksi pari viikkoa sitten. Talvikauden parhaita salaatteja!
helmikuu
- Sitruunarisotto on kertakaikkisen hurmaava ruoka. Jos et ole vielä testannut sitä, laita se ruokalistallesi pikimiten.
- Vöner-pitasalaatti on ihanaa. Niin ihanaa, että Chocochilin Elina teki salaatista oman versionsa Chocochilin arkiruokaa -kirjaankin.
maaliskuu
- Tortillat uunifetalla ja paahdetuilla kikherneillä syntyi vähän vahingossa, mutta siitä tuli yksi vuoden tykätyimmistä ruoista. Loistava setti!
- Lisää paahdettuja kikherneitä (jep, rakastan niitä). Avokadoleivät mausteisilla kikherneillä on aivan superhyvä aamupala, brunssiruoka tai välipala.
- Burrito bowlon arkiruokien parhaimmistoa.
huhtikuu
- Lähi-idän pata on siitä(kin) mainio ruoka, että siihen voi laittaa proteiiniksi melkein mitä vain.
- Paahdettua parsaa fetakastikkeella hurmasi paitsi minut myös teidät. Kiitos loistavasta palautteesta!
toukokuu
- Vege-kulho on ruoka, jota olen syönyt vuoden aikana ehkä kymmeniä kertoja. Ei se ikinä aivan samanlaista ole, mutta aina yhtä ihanaa.
- Suolakaramelli-suklaacookiet notkauttavat polvia. Tee näitä!
- Toukokuussa alkoi myös Oulun ravintoloista kertova #eatoulu-postaussarja
kesäkuu
- Uunifeta-vesimelonisalaatti on täydellinen yhdistelmä kuumaa ja kylmää, rouskuvaa ja pehmeää.
- Raparperihillo uunissa onnistuu siinä missä omenahillokin.
heinäkuu
- Täydellinen tomaatti-mozzarellasalaatti. Ei kai sitä enempää tarvitse selitellä.
elokuu
- Feta-pinaattipiirakka on niin hyvää, että se sai minut tekemään suolaisia piirakoita syksyllä useammin kuin koskaan aiemmin. Tätä virettä aion jatkaa ensi vuonnakin!
- Tortelliinisalaattiriemastuttaa aina vaan. Niin helppoa. Niin hyvää.
syyskuu
- Munakoiso on yksi lempikasviksistani. Ei ihme, että munakoisopastapäätyi lautaselle usein.
- Täydellinen maissisalaatti kotimaisesta maissista aiheuttaa kestohymyä. Aivan hullunhyvää salaattia!
lokakuu
- Täytetyt munakoisot ovat yksi lempiruoistani. Tätä täytyy saada lautaselle taas pian.
- Lohkoperunat uunissa eivät petä koskaan. Maistuvat siltään tai osana kokonaisuutta. Mausteita voi säätää maun mukaan.
marraskuu
- Uuniruokien suosio on talviaikaan vankkumaton, eikä syyttä. Porokiusauson kaikilla mittareilla mitattuna ihanaa ruokaa.
- Nuudelit maapähkinäkastikkeessa taisi olla marraskuussa lautasellani joka toinen päivä. Kyllä, rakastan tätä ruokaa.
joulukuu
- Tomaattipiirakka on ruokien moniottelija, sillä se sopii arkeen ja juhlaan, aamusta yöhön.
- Punaviinisuola on ollut tänä vuonna suosituimpia joulukalenteriluukkuja, ja sitä on lähtenyt monesta kodista joululahjaksi.
- Helppo poropata on pala lapsuuteni ruokamuistoarsenaalia. Punajuuren ja poron liitto on upea!
Olisipa kiva kuulla, mikä tai mitkä ruoat sinulle on tästä vuodesta jääneet mieleen. Kerro se kommenteissa tai somessa.