| | | |

Kurpitsahummus juureksilla ja hallouminopilla

Kurpitsahummus juureksilla ja hallouminopilla on helppo ja aivan tavattoman herkullinen kasvisruoka. Ja arvaa mitä: juurekset on maustettu piparkakkumausteilla!

Kop kop Kokkipottila, täällä Hannan sopan Hanna! Meidän blogien pitkäaikaisille seuraajille ei tule yllätyksenä, että yhtenä joulukuun päivänä vaihdamme Hannelen kanssa tontteja. Tänään siis minä olen täällä äänessä ja rakas ystäväni Hannele on vallannut soppalan. Ihana monivuotinen perinne oli tauolla viime vuonna, mutta halusimme kumpikin napata siitä taas kiinni. Joten täällä ollaan, ihanaa!

Meillä on Hannelen kanssa hyvin samankaltainen ruokamaku (ja paljon yhteisiä seuraajia, ehkä juuri sinäkin?) ja siksikin tämä postausten ja reseptien vaihto on hyvin luontevaa. Meillä on myös hämmentävän usein lähes identtiset keitokset porisemassa, ja yhteneväisiä ideoita tuleviin sisältöihin. Uskallanpa siis luvata, että mikäli yleisesti ottaen diggailet Hannelen resepteistä, saatat suurella todennäköisyydellä tykätä tästäkin!

Tein tällä kertaa tänne Kokkipottilaan jouluisen hummusplatterin. Rakastan tämänkaltaisia runsaiden makujen ruokia, jossa eri osaset antavat toisilleen lisäarvoa (ja Hannele rakastaa myös). Kurpitsahummus juureksilla & hallouminopilla on upea kokonaisuus: alla on makeahko kurpitsahummus, sen päällä piparkakkumausteella maustettuja uunijuureksia ja annoksen kruunaa rapeiksi paistetut hallouminopat.

Tiraus sitruunaa ja vähän tuoretta chiliä – anteeksi vain pöyhkeilyni, mutta makumaailma on täy-del-li-nen! Kurpitsahummusplatter on oivallinen vaikkapa pikkujouluruuaksi tai uudenvuoden juhlintaan, mutta hyvin se sopii myös arki-illan appeeksi.

Viime vuonna tosiaan luukkujen vaihto vaihtui rosolliteemaisiin postauksiin, eli kumpikin meistä kehitti oman versionsa klassisesta jouluruuasta. Minä tein hasselbackan rosollia, Hannele aurajuustolla aateloitua punajuurilaatikkoa.

Pssst! Minä muuten esitin kainon toiveen jouluisesta arkiruuasta, lähdetäänkö yhdessä Hannan soppaan katsomaan, mitä se Hannele keksi?

Värikäs kasvisruoka, jossa on päällä yrttejä ja sitruunaa.

Kurpitsahummus, piparkakkumaustetut juurekset & hallouminopat

Hummusplatter eli kurpitsahummus juureksilla ja halloumilla on täydellistä!
Esivalmistelu20 mins
Kypsennys40 mins
Valmistusaika1 hr
Annokset: 4

Raaka-aineet

kurpitsahummus

  • 250 g myskikurpitsaa
  • loraus öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 prk kikherneitä (230 g)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl tahinia
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl juustokuminaa
  • tilkka öljyä

juurekset

  • 450 g juureksia (esim. porkkana, palsternakka & lanttu)
  • 1 rkl öljyä
  • ½ tl piparkakkumaustetta
  • ½ tl suolaa

hallouminopat

  • 200 g halloumia
  • öljyä

lisäksi

  • pitaleipää kolmioina
  • tuoretta chiliä hienonnettuna / siivuina
  • sitruunalohkoja
  • tuoretta minttua ja/tai lehtipersiljaa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa kuoret irti.
  • Paloittele kurpitsa ja levitä leivinpaperille pellille. Hiero öljy sekaan, rmausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Paahda 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes täysin kypsiä. Anna jäähtyä.
  • Siirrä kypsät kurpitsat tehosekoittimeen.
  • Valuta kikherneet ja lisää tehosekoittimeen.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää tehosekoittimeen yhdessä sitruunan mehun, juustokuminan ja tahinin kanssa.
  • Surauttele sileähköksi hummukseksi. Lisää öljyä sen verran, että saat sopivan koostumuksen.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja sitruunamehua.
  • Kuori ja paloittele juurekset. Sekoita niihin öljy ja mausteet. Levitä juurekset uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes napakan kypsiä.
  • Leikkaa halloumi nopan kokoisiksi paloiksi. Ruskista palat pannulla öljyssä.
  • Platterin kokoaminen:
  • Levitä kurpitsahummus tarjoiluvadille. Asettele päälle lämpimät juurekset ja hallouminopat. Paista pitaleipäkolmiot pannulla ja lisää platterille. Viimeistele chilillä, sitruunalohkoilla ja tuoreilla yrteillä.

Vinkit!

Voit paahtaa kerralla koko kurpitsan ja käyttää loput johonkin toiseen ruokaan. Tähän hummukseen tarvitset kurpitsaa noin 250 grammaa.

Katso myös nämä reseptit:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating