Ruokaisa salaatti – tällä reseptillä onnistut

Kaupallinen yhteistyö: Hetki & Indieplace


Ruokaisa salaatti lounaaksi tai juhliin onnistuu helposti muistettavalla kaavalla.


Ruokaisa salaatti – tällä kaavalla onnistut

Salaatti on täydellinen ruoka: kun pohja on kunnossa, saa muiden ainesten kanssa revitellä. Yhdellä helpolla säännöllä salaatista saa ruokaisan helposti. Sääntö kuuluu näin: 2-2-2.

Ruokaisa salaatti – tällä kaavalla onnistut

Ruokaisan salaatin kaava on helppo muistaa

Kolmen kakkosen salaatti eli 2-2-2 on helppo muistaa: kaikkea kaksi. Ensimmäinen kakkonen tarkoittaa salaattipohjaa. Kun valitset pohjaan vähintään kahdenlaista salaattia ja muuta rouskuvaa, on pohja runsas ja rakenteeltaan hyvä. 

Salainen aseeni salaattipohjaan on erityisesti lounassalaateissa Hetki pestyt salaatit, joissa on pussissa valmiina useampaa raaka-ainetta sekä kastike. Kuvissa oleva suomalainen salaatti sisältää jääsalaatin lisäksi kaalia ja raastettua porkkanaa, joka on täydellinen yhdistelmä raikkautta ja rapeutta.

Toinen kakkonen tarkoittaa salaattiin lisättäviä kasviksia: kaksi kasvista ja kaksi väriä. Tähän Cobb-salaatin tyyliseen lounassalaattiin valitsin avokadon ja tomaatin, sillä pidän sekä niiden makuyhdistelmästä että rakenteideiden erilaisuudesta. Mutta kasvikset voivat olla mitä vain. Tässä muutama herkullinen yhdistelmä. Linkit vievät sinut aiempiin salaattipostauksiini, joissa yhdistelmiä on käytetty.

Ruokaisa salaatti – tällä kaavalla onnistut

Kolmas kakkonen takaa salaatin ruokaisuuden. Kun valitset salaattiin kahta proteiininlähdettä, se pitää hyvin nälkää, eikä puhti lopu kesken päivän. Muutama suosikkiyhdistelmäni on tässä:

  • katkaravut + kananmuna
  • rapeaksi paistettu tofu + kourallinen pähkinöitä
  • keitetty kvinoa + avokado-jogurttitahna (mausta sitruunalla ja suolalla)
  • hummus + fetajuusto
  • valkoiset pavut + siemenet
  • idut + hieman kanaa 
  • mozzarella + pinjansiemenet

Ruokaisa salaatti – tällä kaavalla onnistut

2-2-2-salaatti on juuri näin helppo tehdä. Useimmiten kokoan ruokaisan salaatin kaapissa olevista aineksista, ja aina salaatista tulee hyvää. 

Mutta palataanpa vielä hetkeksi salaattipohjaan. Sen jälkeen kun päästin viimein irti pähkähullusta kaikki tehdään aina itse –ajatuksesta, on jääkaapistani löytynyt tuon tuosta Hetki-salaatteja. Etenkin sellaisina viikkoina, jolloin aikaa tai ajatusta ruoanlaitolle on vain vähän, on valmiiksi pesty ja sellaisenaan käyttövalmis salaattipohja madaltanut kynnystä ruokaisan salaatin kokoamiselle – ei niitä porkkanoita ole pakko itse raastaa. Myös riski hävikille poistuu, kun kaalinpään, salaatinjämien tai kolmen viimeistä porkkanan käyttöä ei tarvitse miettiä. Hävikki on ollut salaatin suhteen nolla.

Pussi kulhoon, paria kasvista ja paria proteiinia päälle, Hetki-salaattipussista löytyvä salaatinkastike sekaan ja ruoka on valmis. Yhdestä Hetki pestyt salaatit -pussista riittää yhdessä tai kahdelle pääruoaksi riippuen muiden raaka-aineiden määrästä. 

Millainen salaatti on sinun suosikkisi? Mitä siihen tulee? Kerro ja kokoan parhaat palat kaikille.

One Comment

  1. Se on kyllä totta, että kaikki tehdään itse -ajatus on vähän sellaista keittiömarttyyriutta pikemminkin kuin minkään sortin viisautta. Kun vain oppis!

    Salaatit on kyllä ihania valmispusseissa näin, pestyjä eikä tuu hävikkiä kannoista sun muista. Valikoima on pikkuhiljaa kasvamassa, just Hollannis kun kävin oli kaupassa varmaan kymmenen metriä lattiasta kattoon pussitettuja valmiita käytettäväksi olevia salaatteja ja vihanneksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.