Paahdettu broccoliini-fetasalaatti

Kevään kahdesta kuumimmasta raaka-aineesta ei tarvitse keskustella. Jokakeväinen parsa sai seuralaisen, kun broccoliini eli versova parsa saapui viimein Suomen markkinoille. Jos et ole vielä broccoliinia maistanut, tässä on helppo tapa aloittaa herkuttelu.

Paahdettua fetasalaattia olen tehnyt usein ennenkin, sillä paahtaminen tekee yksinkertaisesti melkein kaikesta parempaa – eikä broccoliini ei tee poikkeusta. Broccoliinin liki hiiltyneet pienimmät nuput ja napakaksi jääneet varret ovat supermaukkaita, ja myös feta, tomaateista nyt puhumattakaan, saa uusia makusävyjä uunissa. Vartin paistamisen jälkeen kaikki uunivuoan ainekset ovat valmiita kaadettavaksi salaattipedille. Oliiviöljy ja balsamico ovat salaatille parhaimmat kastikkeet.

Resepti

Paahdettu broccoliini-fetasalaatti

neljälle 

erilaisia salaatteja 

noin 150 g broccoliinia

200 g fetajuustoa (ei vähärasvainen)

terttutomaatteja

suolaa

oliiviöljyä

balsamicoa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee salaattipeti valmiiksi. 

Laita hieman öljyä uunivuokaan ja laita broccoliinit, fetajuusto ja tomaatit vuokaan. Ripottele kasvisten päälle hieman suolaa ja oliiviöljyä. Paista 15 minuuttia eli kunnes feta on saanut hieman väriä ja broccoliinit ovat paahtuneet.

Nosta paahdetut kasvikset salaattipedille. Fetajuuston saat salaatin päälle parhaiten vuoasta lusikalla. Viimeistele salaatti laadukkaalla oliiviöljyllä ja balsamicolla.

Salaatti käy hyvin esimerkiksi grillatun lihan tai kalan lisäkkeeksi.

_____

2 Comments

  1. Herkkua, toden totta!
    Sitruuna ja valkosipuli ovat varmasti loistavat kumppanit hittikasvikselle.

  2. Broccoliineja on meillä nykyään pöydässä melkein harva se päivä. Herkkua! Yleensä paahdan pannulla ja sitten ripottelen päälle sitruunankuoriraastetta, valkosipulia ja sitruunamehua. NAM!
    Hyvän näköistä noinkin paahdettuna salaattiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.