Korealainen itusalaatti

Idut hyppäsivät sivuroolista pääosan esittäjäksi. Korealainen itusalaatti on maukas ja raikas, yksinkertainen lisäke riisiruoalle tai vaikka bibimbapiin – paikallisen syövät kuulema itusalaattia juuri näin.

Mungpavun idut ovat hyviä ilman maustamistakin, suorastaan ihania esimerkiksi ruisleivän ja avokadon kanssa. Samalla tavalla olen syönyt itusalaattiakin. Ja salaatin seassa itusalaatti on myös erinomaista. Reseptin kokosin netistä löytämieni reseptien pohjalta.

Resepti

Korealainen itusalaatti

noin 4 lisäkeannosta

2 1/2 dl mungpavun ituja

vettä keittämiseen

1 valkosipulinkynsi

2 rkl silputtua ruohosipulia

1 rkl seesaminsiemeniä

2–3 tl seesamiöljyä

1–2 rkl soijakastiketta (vaalea soija)

suolaa

(korealaisia chilihiutaleita)

Keitä kattilassa vettä ja ryöppää ituja noin minuutin ajan. Kaada idut siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Painele ituja, jotta liika vesi valuu pois.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Silppua ruohosipuli ja sekoita kaikki ainekset sekaisin. Anna maustua vähintään puoli tuntia. Itusalaatti säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa muutaman päivän. 

_____

Mietitkö, kuinka ituja voisi tehdä itse? Kurkkaa idättämisen lyhytoppimäärä täältä.

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

2 Comments

  1. Vastaavanlaista tosiaan sai Soulissa, ja nimenomaan bibimbapin päällä. Ihan superhyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.