Pesto ilman juustoa
Pesto ilman juustoa on kastikkeiden moniottelija. Laita leivälle, lusikoi pastaan tai sekoita salaattiin. Nokare yrttistä tahnaa sopii myös arkiruokia raikastamaan.
Useimmin pestoon liittyvät kysymykset ovat: Mihin kaikkeen pestoa voi käyttää, miten pesto valmistetaan ja millä voi korvata pinjansiemenet. Myös peston valmistus ilman parmesaania mietityttää usein. Tässä tulee vastaus näihin kysymyksiin!
Basilikapeston resepti sisältää yleensä parmesaania, mutta pesto ilman juustoa on aivan yhtä hyvää. Pinjansiemenet voi korvata auringonkukansiemenillä, jotka ovat edullisia ja sopivat peston makumaailman erinomaisesti.
Pesto valmistetaan sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Voit tehdä peston sauvasekoittimella tai blenderillä. Kaikki raaka-aineet laitetaan samaan aikaan kulhoon ja kone tekee tahnasta ihanan täyteläistä. Tällä reseptillä tehty pesto on vegaaninen.
Pestoa voi käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa – pestopasta on suorastaan klassikko. Tahna sopii myös leivän päälle, täytettyjen patonkien tai pitaleipien sisään tai vaikka antamaan lisämakua salaattiin. Tässä muutama resepti-idea:
Pesto ilman juustoa
Välineet
- Blenderi tai sauvasekoitin
Raaka-aineet
- 1 litra basilikan lehtiä ja varsia
- 2 1/2 dl rypsiöljyä (tai puolet mietoa oliiviöljyä)
- 2 dl auringonkukansiemeniä
- 1 pieni valkosipulinkynsi (voi jättää pois)
- 1-2 rkl sitruunamehua
- noin 1/2 tl suolaa
Tee näin
- Laita kaikki ainekset blenderiin tai kapeaan, sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon.
- Aja tasaiseksi.
Vinkit!
- Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon. Pakasta pesto tarvittaessa!
Seuraathan Kokkipottilaa Instagramissa! Tule mukaan ruokaseikkailuihin!