|

Gluteenittomat suklaacookiet

Gluteenittomat cookiet on tehty tismalleen samanlaisella reseptillä kuin alkuperäisetkin, maailman parhaiksi todetut suklaacookiet, mutta jauhot vaihdoin tietysti gluteenittomiksi. Reseptin taikana on kahdenlaisen sokerin yhdistelmä sekä makeutta tasoittava, juuri sopiva määrä suolaa.

Usein vehnäjauhojen vaihtaminen gluteenittomaan jauhoseokseen on riittävä muunnos, mutta näissä kekseissä se ei toiminut. Muutaman testauskerran jälkeen löysin jauhokombinaation, joilla kekseistä tulee loistavia. Tinkimätön testiryhmä ei edes huomannut eroa cookieseihin ”joiden reseptiä ei saa mennä ikinä muuttamaan”.

Jos suklaacookieita malttaa paistaa riittävän vähän aikaa, ovat keksit vielä jäähtyneinäkin keskeltä sopivan sitkeitä. Gluteenittomat cookiesit rapeutuvat ehkä hieman vehnäisiä versioita enemmän, joten uunista tullessaan keksit saavat olla selvästi pehmeitä.

Maailman parhaiden suklaacookiesien resepti löytyy muuten myös Suupaloja-kirjasta. Muistathan, että tilaamalla kirjan suoraan minulta,teet samalla hyvää – lahjoitan jokaisesta myymästäni kirjasta kaksi euroa Sairaalaklovnit ry:lle. 

Resepti

Gluteenittomat suklaacookiet 

noin 25 kpl

2 dl tattarijauhoja

1 dl riisijauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 1/2 dl täysruokosokeria (intiaanisokeria)

1 dl sokeria

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1 tl meri- tai vuorisuolaa

hieman vaniljasokeria tai muutama pyöräytys vaniljamyllystä

100–150 g suklaata

1 kananmuna

125 g voita

Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauunissa riittää 180 astetta). Sekoita kuivat aineet kulhossa. Rouhi suklaa veitsellä ja lisää se kuivien ainesten joukkoon. Sulata voi. Lisää voi ja kananmuna kuiva-aineseokseen. Sekoita taikina nopeasti.

Ota taikinasta nokareita, pyöritä palloksi ja paina pallot litteiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 5–7 minuuttia. Keksit rapeutuvat jäähtyessään, joten uunista tullessa ne saavat olla pehmeitä.

_____