• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Salaatit

Persimon-mozzarellasalaatti

Lautasellinen väri-ilottelua ja makujen tasapainoa. Sellainen on tämä salaatti, jonka saa koottua tarjolle hetkessä, jos on tehnyt suorastaan nerokkaat linssikrutongit etukäteen. Tee tätä!

Persimon-mozzarellasalaatti

Makean persimonin ja mozzarellan upea liitto täydentyy nerokkailla linssikrutongeilla ja granaattiomenan siemenillä. Kokonaisuus on raikas, hieman makea ja tasapainoinen.

Resepti on ruokaidolieni, Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin, Samassa liemessä -kirjasta, joskin granaattiomenan siemenien sijaan kirjassa on kourallinen tuoretta basilikaa. Salaatti on ihanaa niinkin; basilika sopii persimonin kanssa aivan todella hyvin. Granaattiomenan siemenet pääsivät nyt salaattiin, koska ovat mokomat niin kauniita herkkuja. Ja koska basilika näytti kaupassa vähän samalta kuin aamulla peilissä näkynyt hahmo: vähän väsähtäneeltä. 

Linssikrutongit saavat salaatin aivan uudelle tasolle. Tai oikeastaan linssikrutongit saavat minkä tahansa ruoan aivan uudelle tasolle. Kuten sanoin, linssikrutongit ovat nerokkaita! Rapeat, koukuttavat hyvät krutongit sopivat oikeasti melkein minkä tahansa ruoan päälle. Ne ovat vähän kuin pari vuotta sitten tekemäni pecorino-crumble. Ripottelen crumblea ja linssikrutonkeja sinne tänne tuomaan rapeutta ja nostetta. Linssikrutongit tainnuttavat myös sipsinhimon – kokemusta on.

Resepti

Persimon-mozzarellasalaatti

4–6 annosta

  • 2 kypsää persimonia
  • 1 buffalomazzarellapallo
  • oliiviöljyä
  • omenaviinietikkaa
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • puolikkaan granaattiomenan siemenet

linssikrutongit

  • 1 litra vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl savupaprikaa (tai hieman vähemmän chilijauhetta)
  • mustapippuria
  1. Tee ensin linssikrutongit. Voit tehdä krutongit hyvissä ajoin etukäteen. 
  2. Kiehauta kattilassa vesi, 1 tl suolaa ja laakerinlehdet. 
  3. Huuhtele linssit huolellisesti ja lisää kiehuvaan veteen. Keitä 10–12 minuuttia. Linssit saavat jäädä napakoiksi.
  4. Kaada linssit siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  6. Kumoa linssit keittiöpyyhkeen päälle ja kuivaa ne talouspaperilla. Yritä saada linssit mahdollisimman kuiviksi, jotta niistä tulee uunissa rapeita.
  7. Sekoita loput ainekset kulhossa ja sekoita linssit mausteseoksen joukkoon. 
  8. Kaada linssit leivinpaperillä päällystetylle uunipellille. Paahda linssejä uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita välillä. Linssit ovat valmiita, kun ne ovat rapeita ja saaneet selvästi väriä.
  9. Kokoa salaatti: Viipaloi persimonit ohuiksi siivuiksi. Revi mozzarella tarjoiluvadelle aseteltujen persimonsiivujen päälle. 
  10. Huiski päälle öljyä ja etikkaa sekä sormisuolaa ja hieman mustapippuria. 
  11. Ripottele päälle reilusti linssikrutonkeja ja granaattiomenan siemeniä. Tarjoa heti.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Yrttiset suolakeksit
Next Post: Hugo – drinkkien aatelia »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.