Persimon-mozzarellasalaatti

Persimon-mozzarellasalaatti on lautasellinen väri-ilottelua ja makujen tasapainoa. Salaatin saa koottua tarjolle hetkessä, jos on tehnyt suorastaan nerokkaat linssikrutongit etukäteen. Linssikrutonkien sijaan voit ripotella päälle pieniä leipäkrutonkeja. Tee tätä!

Persimon-mozzarellasalaatti

Makean persimonin ja mozzarellan upea liitto täydentyy nerokkailla linssikrutongeilla ja granaattiomenan siemenillä. Kokonaisuus on raikas, hieman makea ja tasapainoinen. Persimon-mozzarellasalaatti sopii kevyeksi lounaaksi, lisäkesalaatiksi tai juhlien buffetpöytään.

Resepti on alunperin ruokaidolieni, Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin, Samassa liemessä -kirjasta. Joskin granaattiomenan siemenien sijaan kirjassa salaattiin laitettiin kourallinen tuoretta basilikaa. Salaatti on ihanaa niinkin; basilika sopii persimonin kanssa aivan todella hyvin. Granaattiomenan siemenet pääsivät nyt salaattiin, koska ovat mokomat niin kauniita herkkuja – ja samaan aikaan sesongissa persimonin kanssa.

Linssikrutongit

Linssikrutongit saavat salaatin aivan uudelle tasolle. Tai oikeastaan linssikrutongit saavat minkä tahansa ruoan aivan uudelle tasolle. Kuten sanoin, linssikrutongit ovat nerokkaita!

Rapeat, koukuttavat hyvät krutongit sopivat oikeasti melkein minkä tahansa ruoan päälle. Ne ovat vähän kuin pecorino-crumble. Ripottelen crumblea ja linssikrutonkeja sinne tänne tuomaan rapeutta ja nostetta. Linssikrutongit tainnuttavat myös sipsinhimon – kokemusta on.

Kokeile myös näitä persimon-reseptejä:

Persimon-mozzarellasalaatti

Persimon-mozzarellasalaatti hehkuu värejä ja makua. Herkullinen salaatti sopii kevyeksi lounaaksi, lisäkkeeksi tai buffetpöytään.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys25 mins
Valmistusaika40 mins
Annokset: 4 –6

Raaka-aineet

salaatti

  • 2 kypsää persimonia
  • 1 buffalomozzarella-pallo
  • oliiviöljyä
  • omenaviinietikkaa
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • puolikkaan granaattiomenan siemenet

Linssikrutongit

  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 1 litra vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl savupaprikaa (tai hieman chilijauhetta)
  • mustapippuria

Tee näin

  • Tee ensin linssikrutongit. Voit tehdä krutongit hyvissä ajoin etukäteen.
  • Kiehauta kattilassa vesi, 1 tl suolaa ja laakerinlehdet.
  • Huuhtele linssit huolellisesti ja lisää kiehuvaan veteen. Keitä 10–12 minuuttia. Linssit saavat jäädä napakoiksi.
  • Kaada linssit siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kumoa linssit keittiöpyyhkeen päälle ja kuivaa ne talouspaperilla. Yritä saada linssit mahdollisimman kuiviksi, jotta niistä tulee uunissa rapeita.
  • Sekoita öly ja mausteet kulhossa ja sekoita linssit mausteseoksen joukkoon.
  • Kaada linssit leivinpaperillä päällystetylle uunipellille. Paahda linssejä uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita välillä. Linssit ovat valmiita, kun ne ovat rapeita ja saaneet selvästi väriä.
  • Kokoa salaatti: Viipaloi persimonit ohuiksi siivuiksi.
  • Revi mozzarella tarjoiluvadelle aseteltujen persimonsiivujen päälle. Huiski päälle öljyä ja etikkaa sekä sormisuolaa ja hieman mustapippuria.
  • Ripottele päälle reilusti linssikrutonkeja ja granaattiomenan siemeniä. Tarjoa heti.

Vinkit!

Linssikrutonkien sijaan voit rouhia salaatin päälle pistaasipähkinöitä tai vaikka pieniä leipäkrutonkeja. Leipäkrutongit voit maustaa samaan tapaan kuin linssikrutongit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti