• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Juomat

Hugo – drinkkien aatelia

Hugo on raikas drinkki, joka sopii hyvin myös pimeän vuodenajan piristykseksi. Talvella minttu vaihdetaan aromaattiseen rosmariiniin.

Pirskahteleva ja raikas, niin kuvailisin drinkkisuosikkejani. Ja juuri sellainen on hugo-drinkki. Ihanaa on myös se, että hugo onnistuu helposti myös kotioloissa ilman suurempia baarivarustuksia. Eikä minua varsinaisesti haittaa, että yksi kolmesta raaka-aineesta on seljankukkamehu – seljankukka on ikisuosikkini. Kurkkaapa blogin haukutoiminnolla löytyviä seljankukka-reseptejä.

Hugo mielletään usein kesäiseksi juomaksi. Ja onhan se sitä. Kimmeltävän veden äärellä, kuumassa kesäillassa nautittu kylmä juoma on hymyilyttävä mieli- ja muistikuva. Mutta hugo maistuu aivan todella, todella hyvälle myös kynttilänvalossa, kun villasukat lämmittävät ja seura on hyvää.

Drinkkiin perinteisesti kuuluvan mintun vaihdoin rosmariiniin, sillä sen vahva aromaattisuus sopii vuodenaikaan mainiosti. Samaisesta rosmariinipuskasta riittää vaikka viikonlopun lohkoperunoiden tai pitkään haudutettavan pataruoan mausteeksi. Ja kyllä rosmariini viihtyy myös seljankukan seurassa. Kukkaisaan makuun tulee rosmariinista hento aavistus metsän makua.

Kokeile myös näitä ihania drinkkejä:

  • Aperol spritz veriappelsiinimehulla
  • Helppo kahden raaka-aineen ruusucocktail
  • Omena-inkivääriolut
  • Radler eli sitruunainen olut

Hugo-drinkki

Kolmen raaka-aineen Hugo on Aperol spritzin kukkaisa serkku.
Esivalmistelu10 mins
Valmistusaika10 mins

Raaka-aineet

  • 1 osa seljankukkamehua tiiviste
  • 1 osa kivennäisvettä
  • 2 osaa kuivaa proseccoa tai muuta kuohuviiniä
  • rosmariininoksa

Tee näin

  • Kaada jääkaappikylmä seljankukkamehu lasiin.
  • Lisää kivennäisvesi ja prosecco.
  • Maista ja säädä tarvittaessa makua.

Hugo-drinkki

  • 1 osa seljankukkamehua (tiiviste)
  • 1 osa kivennäisvettä
  • 2 osaa kuivaa proseccoa tai muuta kuohuviiniä
  • rosmariininoksa
  1. Kaada jääkaappikylmä seljankukkamehu lasiin. 
  2. Lisää kivennäisvesi ja prosecco.
  3. Maista ja säädä tarvittaessa makua. 


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Persimon-mozzarellasalaatti
Next Post: Chili con carne hirvestä »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT