Go Back
+ servings
Helpot sitruunakeksit ovat viipalepiparien raikkaita serkkuja. Leivinpaperin päällä olevat keksit on leikattu viipaleiksi. Päällä on ohuina viivoina valkosuklaata sekä pieniä, värikkäitä karkkirakeita. Kuva oikeassa laidassa on epätarkkana vihreitä kasveja.

Helpot sitruunakeksit

Helpot sitruunakeksit valmistuvat vartissa! Superhelppoja ja superhyviä!
Esivalmistelu5 minutes
Kypsennys10 minutes
Valmistusaika15 minutes
Annokset: 30 kpl

Raaka-aineet

  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vaaleaa siirappia (tai vaahterasiirappia)
  • 1 sitruunan kuori hienona raasteena
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • muutama pala valkosuklaata
  • pieniä karkkeja tai nonparelleja

Tee näin

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Pese sitruuna (luomu) ja raasta kuori hienolla raastinterällä.
  • Purista sitruunasta tarvittava määrä mehua.
  • Sekoita pehmeä voi, sokeri ja siirappi.
  • Lisää sitruunan kuoriraaste sekä sitruunamehu. Sekoita.
  • Mittaan kuivat aineet ja lisää voi-sokeriseokseen.
  • Sekoita jauhoseos kosteiden ainesten joukkoon nopeasti. Älä vaivaa, sekoittaminen riittää.
  • Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan ja pyöritä paloista leivinpaperille/pellille mahtuvat pötköt.
  • Taputtele tai kaulitse pötköt litteiksi levyiksi (paksuus noin 1/2 senttiä).
  • Paista 175-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia eli kunnes reunat ovat saaneet hieman kullanruskeaa sävyä.
  • Leikkaa levyt viipaleiksi heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä.
  • Sulata valkosuklaa ja laita suklaa esimerkiksi pieneen minigrip-pussiin. Leikkaa kulmaan pieni kolo ja pursota viiruja keksien päälle. Lisää koristeet.