Go Back
Uunivuoassa on fetaa, mausteisia kikherneitä ja ruusukaalia.

Uunifetaa, ruusukaalia ja mausteisia kikherneitä

Yhdessä astiassa syntyvä uuniruoka on helppo arjen taklaaja.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys20 minutes
Valmistusaika30 minutes

Raaka-aineet

  • 1 prk kikherneitä (noin 250g valutettuna)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • hieman valkosipulijauhetta (voi jättää pois(
  • hieman chilirouhetta (tai esimerkiksi sambal oalekia)
  • noin 1/2 tl suolaa
  • 200 g laadukasta fetajuustoa
  • 400 g ruusukaalia
  • 1 rkl rkl oliiviöljyä
  • hieman suolaa
  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • kourallinen tuoretta yrttiä hienonnettuna esim. persilja
  • hieman sitruunamehua
  • hieman hunajaa tai sokeria
  • suolaa
  • pippuria
  • suolaa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Valuta kikherneet ja kaada ne uunivuokaan.
  • Laita vuokaan öljy, suola ja mausteet. Sekoita.
  • Siirrä kikherneitä hieman sivuun, jotta saat fetan keskelle.
  • Leikkaa ruusukaaleista kanta pois ja poista tarvittaessa huonot lehdet. Leikkaa ruusukaalit puoliksi.
  • Laita ruusukaalit vuokaan.
  • Huiski päälle oliiviöljyä ja hieman suolaa
  • Laita vuoka uuniin ja paista noin 20 minuuttia.
  • Ruoan ollessa uunissa tee jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Maista ja säädä makua tarpeen mukaan.
  • Tarjoa uuniruoka jogurttikastikkeen kanssa.