• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Arkiruoka Kasvisruoat Salaatit Yhden astian ruoat

Syksyinen uuniruoka: Uunifetaa, ruusukaalia ja mausteisia kikherneitä

Syksyinen uuniruoka pitää sisällään mehevää uunifetaa, paahtuneita ruusukaaleja ja mausteisia kikherneitä. Jogurttikastike viimeistelee herkullisen kokonaisuuden.

Uuniruoka, jossa on keskellä uunifetaa ja reunoilla puolitettuja ruusukaaleja ja maustettuja kikherneitä.

Parasta ruoassa on maun lisäksi sen helppous: kikherneet valutetaan ja laitetaan uunivuokaan mausteiden kanssa. Sekoituksen jälkeen tehdään tilaa fetalle ja lopuksi vuokaan pilkotaan myös puolitetut ruusukaalit. Hieman vielä oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Sitten ruoka onkin uunia vaille valmista.

Lähikuva uunivuoasta, jossa on uunifetaa, paahtuneita ruusukaaleja sekä mausteisia kikherneitä.

Yhdistelmä on valloittava monella tapaa. Rapeiksi paahtuneiden kikherneiden ja ruusukaalien rinnalle uunin lämmössä pehmennyt feta tuo sopivasti pehmeyttä ja täyteläisyyttä. Syksyinen uuniruoka ei tästä parane!

Joskus olen pirskottanut kokonaisuuden päälle vinaigrettea, mutta kyllä yrttinen jogurttikastike (tai kaupan valmis tzatziki) on ruoan kanssa kaikkein parasta.

Ruoka on vähän kuin loppusyksyn ja talven versio yhdestä suosikistani, paahdetusta kukkakaali-kikhernesalaatista, joka on valloittanut meillä ja teillä arjessa ja juhlapöydässä. Lopulta yhteneväisyyttä ei ole kuin feta, mutta fiilis on sama.

Kurkkaa myös nämä reseptit:

  • Tortillat uunifetalla ja paahdetuilla kikherneillä
  • Paahdettu munakoiso-kikhernesalaatti
  • Litistetyt perunat fetakastikkeella
  • Feta-pinaattipiirakka
Uunivuoassa on fetaa, mausteisia kikherneitä ja ruusukaalia.
Print Recipe

Uunifetaa, ruusukaalia ja mausteisia kikherneitä

Yhdessä astiassa syntyvä uuniruoka on helppo arjen taklaaja.
Prep Time10 mins
Cook Time20 mins
Total Time30 mins

Ingredients

  • 1 prk kikherneitä (noin 250g valutettuna)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • hieman valkosipulijauhetta (voi jättää pois(
  • hieman chilirouhetta (tai esimerkiksi sambal oalekia)
  • noin 1/2 tl suolaa
  • 200 g laadukasta fetajuustoa
  • 400 g ruusukaalia
  • 1 rkl rkl oliiviöljyä
  • hieman suolaa
  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • kourallinen tuoretta yrttiä hienonnettuna esim. persilja
  • hieman sitruunamehua
  • hieman hunajaa tai sokeria
  • suolaa
  • pippuria
  • suolaa

Instructions

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Valuta kikherneet ja kaada ne uunivuokaan.
  • Laita vuokaan öljy, suola ja mausteet. Sekoita.
  • Siirrä kikherneitä hieman sivuun, jotta saat fetan keskelle.
  • Leikkaa ruusukaaleista kanta pois ja poista tarvittaessa huonot lehdet. Leikkaa ruusukaalit puoliksi.
  • Laita ruusukaalit vuokaan.
  • Huiski päälle oliiviöljyä ja hieman suolaa
  • Laita vuoka uuniin ja paista noin 20 minuuttia.
  • Ruoan ollessa uunissa tee jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Maista ja säädä makua tarpeen mukaan.
  • Tarjoa uuniruoka jogurttikastikkeen kanssa.

Seuraathan Kokkipotteja jo Pinterestissä ja Instagramissa!


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Vohveliraudan puhdistusvohveli
Next Post: Uuniomenat leipäjuustotoskalla »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT