| | |

Syksyinen uuniruoka: Uunifetaa, ruusukaalia ja mausteisia kikherneitä

Syksyinen uuniruoka pitää sisällään mehevää uunifetaa, paahtuneita ruusukaaleja ja mausteisia kikherneitä. Jogurttikastike viimeistelee herkullisen kokonaisuuden.

Uuniruoka, jossa on keskellä uunifetaa ja reunoilla puolitettuja ruusukaaleja ja maustettuja kikherneitä.

Parasta ruoassa on maun lisäksi sen helppous: kikherneet valutetaan ja laitetaan uunivuokaan mausteiden kanssa. Sekoituksen jälkeen tehdään tilaa fetalle ja lopuksi vuokaan pilkotaan myös puolitetut ruusukaalit. Hieman vielä oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Sitten ruoka onkin uunia vaille valmista.

Lähikuva uunivuoasta, jossa on uunifetaa, paahtuneita ruusukaaleja sekä mausteisia kikherneitä.

Yhdistelmä on valloittava monella tapaa. Rapeiksi paahtuneiden kikherneiden ja ruusukaalien rinnalle uunin lämmössä pehmennyt feta tuo sopivasti pehmeyttä ja täyteläisyyttä. Syksyinen uuniruoka ei tästä parane!

Joskus olen pirskottanut kokonaisuuden päälle vinaigrettea, mutta kyllä yrttinen jogurttikastike (tai kaupan valmis tzatziki) on ruoan kanssa kaikkein parasta.

Ruoka on vähän kuin loppusyksyn ja talven versio yhdestä suosikistani, paahdetusta kukkakaali-kikhernesalaatista, joka on valloittanut meillä ja teillä arjessa ja juhlapöydässä. Lopulta yhteneväisyyttä ei ole kuin feta, mutta fiilis on sama.

Kurkkaa myös nämä reseptit:

Uunifetaa, ruusukaalia ja mausteisia kikherneitä

Yhdessä astiassa syntyvä uuniruoka on helppo arjen taklaaja.
Prep Time10 mins
Cook Time20 mins
Total Time30 mins

Ingredients

  • 1 prk kikherneitä (noin 250g valutettuna)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • hieman valkosipulijauhetta (voi jättää pois(
  • hieman chilirouhetta (tai esimerkiksi sambal oalekia)
  • noin 1/2 tl suolaa
  • 200 g laadukasta fetajuustoa
  • 400 g ruusukaalia
  • 1 rkl rkl oliiviöljyä
  • hieman suolaa
  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • kourallinen tuoretta yrttiä hienonnettuna esim. persilja
  • hieman sitruunamehua
  • hieman hunajaa tai sokeria
  • suolaa
  • pippuria
  • suolaa

Instructions

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Valuta kikherneet ja kaada ne uunivuokaan.
  • Laita vuokaan öljy, suola ja mausteet. Sekoita.
  • Siirrä kikherneitä hieman sivuun, jotta saat fetan keskelle.
  • Leikkaa ruusukaaleista kanta pois ja poista tarvittaessa huonot lehdet. Leikkaa ruusukaalit puoliksi.
  • Laita ruusukaalit vuokaan.
  • Huiski päälle oliiviöljyä ja hieman suolaa
  • Laita vuoka uuniin ja paista noin 20 minuuttia.
  • Ruoan ollessa uunissa tee jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Maista ja säädä makua tarpeen mukaan.
  • Tarjoa uuniruoka jogurttikastikkeen kanssa.

Seuraathan Kokkipotteja jo Pinterestissä ja Instagramissa!

Katso myös nämä reseptit:

One Comment

  1. Savupaprikan ja tavallisten chilihiutaleitten tilalle laitoin turkkilaista urfa (eli isot) biberia. Valmiin ruoan päälle sirottelin sumakkia joka antaa vähän happamuutta kun sitruunoita ei ollutkaan kotona. Jogurttikastike sopi ihanast tähänkin ruokaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating