Uuniomenat leipäjuustotoskalla

Mainos: Vaalan juustola

Uuniomenat leipäjuustotoskalla on juuri niin valloittavia miltä ne kuulostavatkin. Resepti on helppo ja herkku on valmista reilussa puolessa tunnissa.

Pyöreässä uunivuoassa on puolitettuja uuniomenoita, joiden päällä on leipäjuustotoskaa.

Uuniomenat on klassinen jälkiruoka tai välipala, joka on aina mehevä ja herkullinen – ja helppo. Toska eli mantelilastujen, voin ja sokerin vastustamaton yhdistelmä on uuniomenoiden täytteistä yksi suosikkini.

Nyt täydensin toskaa vielä upeaksi uunissa paahtuvalla leipäjuustolla. Tämän ihanampaa ei uuniomenoista voi tulla!

Vaalan juustola on Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun rajamailla, Vaalassa, sijaitseva juustola, joka on tuottanut leipäjuustoa – tai juustoleipää – jo yli kolmekymmentä vuotta. Maku on täynnä vahvoja juuria ja perinteitä, ja vankka juusto-osaaminen tuntuu jokaisella narskuvalla haukulla. Ai että, rakastan sitä, miten leipäjuuston syöminen kuulostaa melkein samalta kuin pakkaslumessa kävely!

Minulla on ollut aivan valtava ilo tehdä Vaalan juustolan kanssa yhteistyötä reseptiikan ja ruokakuvien parissa. Tämä uuniomenat leipäjuustotoskalla on yksi tämän vuoden reseptiyhteistyöstä. Suosittelen käymään juustolan reseptipankissa kurkkaamassa, mitä kaikkea leipäjuustosta voi syntyä.

Uuniomenat leipäjuustotoskalla on parhaimmillaan, kun teet sen kotimaisista omenoista – niitä saa vielä hyvin kaupoista. Sokerina voit käyttää valkoisen sokerin sijaan tai rinnalla vaikka kookossokeria tai intiaanisokeria.

Kokeile myös näitä omenaherkkuja:

Leipäjuustosta syntyvät myös nämä herkut:

Uunivuoassa on puolitettuja uuniomenia, joiden päällä on leipäjuustotoskaa

Uuniomenat leipäjuustotoskalla

Uuniomenat juustoleipätoskalla on helppo ja herkullinen jälkiruoka tai välipala.
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys25 minutes
Valmistusaika40 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 3–4 kotimaista omenaa
  • 50 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 50 g mantelilastuja (noin 1 dl)
  • 200 g juustoleipää

Tee näin

  • Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  • Leikkaa omenat puoliksi ja koverra siemenkodat pois. Laita omenat uunivuokaan.
  • Laita pieneen kattilaan voi ja sokeri. Sulata.
  • Lisää mantelilastut ja kuutioitu juustoleipä.
  • Lusikoi täyte omenoiden päälle.
  • Paista 20–25 minuuttia eli kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Jos pidät täysin kypsistä uuniomenista, paista omenoita ensin ilman täytettä noin 15 minuuttia.

Seuraa Kokkipotteja myös Pinterestissä ja Instagramissa!