• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Jälkiruoat

Uuniomenat leipäjuustotoskalla

Mainos: Vaalan juustola

Uuniomenat leipäjuustotoskalla on juuri niin valloittavia miltä ne kuulostavatkin. Resepti on helppo ja herkku on valmista reilussa puolessa tunnissa.

Pyöreässä uunivuoassa on puolitettuja uuniomenoita, joiden päällä on leipäjuustotoskaa.

Uuniomenat on klassinen jälkiruoka tai välipala, joka on aina mehevä ja herkullinen – ja helppo. Toska eli mantelilastujen, voin ja sokerin vastustamaton yhdistelmä on uuniomenoiden täytteistä yksi suosikkini.

Nyt täydensin toskaa vielä upeaksi uunissa paahtuvalla leipäjuustolla. Tämän ihanampaa ei uuniomenoista voi tulla!

Vaalan juustola on Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun rajamailla, Vaalassa, sijaitseva juustola, joka on tuottanut leipäjuustoa – tai juustoleipää – jo yli kolmekymmentä vuotta. Maku on täynnä vahvoja juuria ja perinteitä, ja vankka juusto-osaaminen tuntuu jokaisella narskuvalla haukulla. Ai että, rakastan sitä, miten leipäjuuston syöminen kuulostaa melkein samalta kuin pakkaslumessa kävely!

Minulla on ollut aivan valtava ilo tehdä Vaalan juustolan kanssa yhteistyötä reseptiikan ja ruokakuvien parissa. Tämä uuniomenat leipäjuustotoskalla on yksi tämän vuoden reseptiyhteistyöstä. Suosittelen käymään juustolan reseptipankissa kurkkaamassa, mitä kaikkea leipäjuustosta voi syntyä.

Uuniomenat leipäjuustotoskalla on parhaimmillaan, kun teet sen kotimaisista omenoista – niitä saa vielä hyvin kaupoista. Sokerina voit käyttää valkoisen sokerin sijaan tai rinnalla vaikka kookossokeria tai intiaanisokeria.

Leipäjuustosta syntyvät myös nämä herkut:

  • Puolukka-leipäjuustogalette kinuskikastikkeella
  • Leipäjuusto-sipuligalette
  • Lakkajäädyke & suolakaramellikastike
Uunivuoassa on puolitettuja uuniomenia, joiden päällä on leipäjuustotoskaa

Uuniomenat leipäjuustotoskalla

Uuniomenat juustoleipätoskalla on helppo ja herkullinen jälkiruoka tai välipala.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys25 mins
Valmistusaika40 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 3–4 kotimaista omenaa
  • 50 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 50 g mantelilastuja (noin 1 dl)
  • 200 g juustoleipää

Tee näin

  • Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  • Leikkaa omenat puoliksi ja koverra siemenkodat pois. Laita omenat uunivuokaan.
  • Laita pieneen kattilaan voi ja sokeri. Sulata.
  • Lisää mantelilastut ja kuutioitu juustoleipä.
  • Lusikoi täyte omenoiden päälle.
  • Paista 20–25 minuuttia eli kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Jos pidät täysin kypsistä uuniomenista, paista omenoita ensin ilman täytettä noin 15 minuuttia.

Seuraa Kokkipotteja myös Pinterestissä ja Instagramissa!


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Syksyinen uuniruoka: Uunifetaa, ruusukaalia ja mausteisia kikherneitä
Next Post: Ravintola Oula kitchen & bar, Oulu »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.