Tosca-uuniomenat
Tosca-uuniomenat vaniljakastikkeella tai -jäätelöllä on täydellinen jälkkäri. Helpot uuniomput ovat valmiita puolessa tunnissa!
Omenan ja kauran yhdistelmä on vastustamaton. Näissä uuniomenoissa kauratosca laitetaan omenoiden sisälle – ja päälle. Sisällä oleva tosca karamellisoituu ihanan tahmaiseksi ja päälle jäävä kauraseos saa rapean pinnan – täydellistä!
Tee tosca-uuniomenat kotimaisista omenoita. Jos ompuissa ei ole lainkaan happoa, voi lisätä täytteeseen tilkan (noin 1 tl) sitruunamehua raikastamaan kokonaisuutta. Tarjoa uunissa meheviksi paistuneet omenat kahvipöydässä tai jälkkärinä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Tämän paremmaksi ei herkku muutu!
Kokeile myös näitä ihania, helppoja ja nopeita herkkuja:
- Maailman paras pannukakku
- Mustikkapaistos
- Heiße Liebe eli maailman helpoin jälkiruoka
- Omena-kaurapaistos
Tosca-uuniomenat
Raaka-aineet
- 4 kotimaista omenaa
- 50 g voita
- 1/2 dl sokeria esim. intiaanisokeri tai fariinisokeri
- 1 dl kaurahiutaleita
- ripaus kanelia voi jättää pois
- vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä
Tee näin
- Poraa omenista omenaporalla tai kuorimaveitsen kärjellä siemenkodat pois.
- Sulata voita hieman, jotta saat sekoitettua siihen sokerin ja kaurahiutaleet sekä halutessasi ripauksen kanelia.
- Lusikoi kauratoska omenan sisään. Tiivistä, jotta saat mahtumaan herkkua enemmän.
- Paista omenia 175 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Jos uuni ei ole kiertoilmauuni, voi lämpöä olla 200 astettakin.
- Tarjoa omenat kuumina tai haaleina vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Joko seuraat Kokkipottilaa Instassa? Tule mukaan ruokaseikkailuihin!