|

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos on helppo valmistaa tutuista raaka-aineista. Nosta jo tuoksullaan ihastuttava paistos jälkkäripöytään tai paista iltapalaksi!

Omena-kaurapaistos on helppo jälkiruoka tai vaikka iltapala. Kuvassa omenapaistos on pyöreässä, kahvallisessa metallivuoassa. Vuoan oikeassa laidassa on tarjoiluotin ja vuoasta on otettu lusikallinen paistosta. Yläreunassa on vaniljakastikekulho ja vasemmassa alakulmassa kupissa paistosta ja vaniljakastiketta.

Omenahyve on ihana klassikko, joka on herkullisimmillaan, kun tarjoat sen vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Raikkaan makea herkku on hyvää myös maustamattoman jogurtin tai vaikka vaniljajogurtin kanssa syötynä.

Omenapaistos on helppo tehdä: omenat pilkotaan uunivuokaan ja kaurahiutaleista, sokerista ja voista sekoitettu herkku murustellaan omenoiden päälle. Loput hoitaa uuni, jossa omena-kaurapaisto saa rapean pinnan, ja omenat pehmenevät meheviksi.

Usein käytän omenapaistokseen valkoisen sokerin sijaan tummempaa sokeria. Kookossokeri, intiaanisokeri tai vaikka ruokosokeri tuovat paistokseen ihanaa kinuskisuutta. Kokeile!

Muista myös nämä ihanat ja helpot jälkiruoat:

Omena-kaurapaistos on helppo jälkiruoka tai vaikka iltapala. Kuvassa omenapaistos on pyöreässä, kahvallisessa metallivuoassa. Vuoan oikeassa laidassa on tarjoiluotin ja vuoasta on otettu lusikallinen paistosta. Yläreunassa on vaniljakastikekulho ja vasemmassa alakulmassa kupissa paistosta ja vaniljakastiketta.

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos on helppo jälkkäri. Tarjoa herkku vaikka vaniljakastikkeen kanssa.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys25 minutes
Valmistusaika35 minutes
Annokset: 6

Raaka-aineet

  • 800 g omenoita (8–10 kpl kotimaisia omenoita)
  • 1/2 tl kanelia (voi jättää pois)
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 100 g voita (tai vegaaninen vaihtoehto)
  • 1/2 dl sokeria (esim. kookossokeri tai ruokosokeri)

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Pilko omenat ja poista samalla siemenet kotineen.
  • Laita omenat uunivuokaan ja ripottele halutessasi päälle kanelia.
  • Sekoita kaurahiutaleet, voi ja sokeri kulhossa. Murustele seos omenoiden päälle.
  • Paista omenapaistosta uunin alaosassa 20–25 minuuttia eli kunnes omenat ovat pehmenneitä.
  • Tarjoa paistos vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Muistathan seurata Kokkipottilan ruokaseikkailuja myös Instagramissa!