Omena-kaurapaistos
Omena-kaurapaistos on helppo valmistaa tutuista raaka-aineista. Nosta jo tuoksullaan ihastuttava paistos jälkkäripöytään tai paista iltapalaksi!
Omenahyve on ihana klassikko, joka on herkullisimmillaan, kun tarjoat sen vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Raikkaan makea herkku on hyvää myös maustamattoman jogurtin tai vaikka vaniljajogurtin kanssa syötynä.
Omenapaistos on helppo tehdä: omenat pilkotaan uunivuokaan ja kaurahiutaleista, sokerista ja voista sekoitettu herkku murustellaan omenoiden päälle. Loput hoitaa uuni, jossa omena-kaurapaisto saa rapean pinnan, ja omenat pehmenevät meheviksi.
Usein käytän omenapaistokseen valkoisen sokerin sijaan tummempaa sokeria. Kookossokeri, intiaanisokeri tai vaikka ruokosokeri tuovat paistokseen ihanaa kinuskisuutta. Kokeile!
Muista myös nämä ihanat ja helpot jälkiruoat:
Omena-kaurapaistos
Raaka-aineet
- 800 g omenoita (8–10 kpl kotimaisia omenoita)
- 1/2 tl kanelia (voi jättää pois)
- 3 dl kaurahiutaleita
- 100 g voita (tai vegaaninen vaihtoehto)
- 1/2 dl sokeria (esim. kookossokeri tai ruokosokeri)
Tee näin
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Pilko omenat ja poista samalla siemenet kotineen.
- Laita omenat uunivuokaan ja ripottele halutessasi päälle kanelia.
- Sekoita kaurahiutaleet, voi ja sokeri kulhossa. Murustele seos omenoiden päälle.
- Paista omenapaistosta uunin alaosassa 20–25 minuuttia eli kunnes omenat ovat pehmenneitä.
- Tarjoa paistos vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Muistathan seurata Kokkipottilan ruokaseikkailuja myös Instagramissa!