| |

Maailman paras pannukakku

Maailman paras pannukakku. Otsikko lupaa paljon, mutta resepti, joka on kulkenut mukanani yli 20 vuotta, täyttää kaikki lupaukset.

Maailman paras pannukakku on isossa uunivuoassa. Pannarista on leikattu pala pois. Kuva yläreunassa on kaksi lautasta, joista näkyy vain reunat.

Pannari on helppo ja nopea tehdä, joten se se sopii hyvin myös arki-illan herkuksi. Sekin on plussaa, että yksinkertaiset ja tavalliset ainekset löytyvät melkein aina kotoa.

Jälkiruokana, välipalana tai iltapalana maistuvan pannukakun kanssa voi tarjota hilloa, hedelmiä, marjoja tai jäätelöä. Tämä pannari maistuu myös siltään, niin ihanaa se on!

Sain reseptin aikoinaan ystävältäni, jonka äidin luotto-ohjeita maailman paras pannukakku oli. Nyt minulla on ilo jakaa luottoreseptini teille.

Jos haluat tehdä pannarista delux-version, käytä taikinaan huumaavan tuoksuista ja pähkinäisen täydellistä makua tuovaa ruskistettua voita. Ruskistettu voi on taikalientä, joka tekee mistä tahansa ruoasta vielä parempaa.

Haluatko testata lisää luotto-ohjeitani? Tässä sinulle muutama tärppi:

Maailman paras pannukakku on isossa uunivuoassa. Pannarista on leikattu pala pois. Kuva yläreunassa on kaksi lautasta, joista näkyy vain reunat.

Maailman paras pannukakku

Maailman paras pannari on ihanan ilmava, rapeareunainen ja täydellisen helppo.
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys30 mins
Valmistusaika40 mins
Annokset: 6 annosta

Raaka-aineet

  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 8 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g sulatettua voita (tai ruskistettua voita)

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen
  • Vatkaa kevyesti kananmunat ja sokeri.
  • Lisää maito ja sekoita.
  • Sekoita keskenään kuivat aineet.
  • Lisää kuivat aineet pienissä erissä samalla sekoittaen.
  • Lisää sulatettu voi ja sekoita taas.
  • Kaada pannari korkeareunaiselle pellille, joka on vuorattu leivinpaperilla.
  • Paista pannukakkua 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Vinkit!

Taikina on sopiva tavallisen 60-senttisen uunin pellille. Jos uuniisi menee isompi pelti (eli joudut käyttämään ”isoa leivinarkkia”), voit tehdä taikinan esim. puolitoistakertaisena. Voit myös paistaa pannarin isossa uunivuoassa tai kahdessa pienemmässä. Älä kuitenkaan tee pannarista liian paksua – hieman alle sentti taikinaa on sopiva määrä.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa ja Pinterestissä? Tule mukaan ruokaseikkailuihin!

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti