Marokkolainen linssikeitto
Ihana linssikeitto, 4-6 annosta
Esivalmistelu5 minutes mins
Kypsennys25 minutes mins
Valmistusaika30 minutes mins
Estää ruudun sammumisen
Annokset: 6 annosta
- 2 dl punaisia linssejä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 2 rkl öljyä
- 2 sellerinvartta
- 1-2 rkl harissa-maustetahnaa
- 1 l kuumaa vettä
- 1 prk säilöttyjä tomaatteja (400 g)
- 2 rkl hunajaa
- 2 tl tl jeeraa eli juustojuminaa
- 3/4 tl kanelia
- 1-2 rkl säilöttyä sitruunaa tai sitruunamehua ja hieman sitruunankuorta
- suolaa
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli.
Kuullota sipulisilppuja kattilassa öljyssä keskilämmöllä muutama minuutta.
Jos käytät sellerinvarsia, hienonna ne myös ja lisää sipulin kanssa samaan aikaan kattilaan.
Sekoita joukkoon harissa ja kaada kattilaan vesi, huuhdellut linssit ja säilötyt tomaatit. Keitä noin 20 minuuttia eli kunnes linssit ovat kypsiä.
Soseuta halutessasi sauvasekoittimella.
Lisää hunaja, mausteet, säilötty sitruuna ja suola.
Säädä maut kohdilleen (lisää tarvittaessa sitruunaa, makeutta tai suolaa) ja hauduta vielä 5–10 minuuttia.
Jos aikaa on enemmän, voit huoletta hauduttaa keittoa pidempään.
Maista aina ennen tarjoamista ja säädä tarvittaessa makujen tasapainoa.