Go Back
+ servings

Marokkolainen linssikeitto

Ihana linssikeitto, 4-6 annosta
Esivalmistelu5 minutes
Kypsennys25 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 6 annosta

Raaka-aineet

  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 2 sellerinvartta
  • 1-2 rkl harissa-maustetahnaa
  • 1 l kuumaa vettä
  • 1 prk säilöttyjä tomaatteja (400 g)
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 tl tl jeeraa eli juustojuminaa
  • 3/4 tl kanelia
  • 1-2 rkl säilöttyä sitruunaa tai sitruunamehua ja hieman sitruunankuorta
  • suolaa

Tee näin

  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli.
  • Kuullota sipulisilppuja kattilassa öljyssä keskilämmöllä muutama minuutta.
  • Jos käytät sellerinvarsia, hienonna ne myös ja lisää sipulin kanssa samaan aikaan kattilaan.
  • Sekoita joukkoon harissa ja kaada kattilaan vesi, huuhdellut linssit ja säilötyt tomaatit. Keitä noin 20 minuuttia eli kunnes linssit ovat kypsiä.
  • Soseuta halutessasi sauvasekoittimella.
  • Lisää hunaja, mausteet, säilötty sitruuna ja suola.
  • Säädä maut kohdilleen (lisää tarvittaessa sitruunaa, makeutta tai suolaa) ja hauduta vielä 5–10 minuuttia.
  • Jos aikaa on enemmän, voit huoletta hauduttaa keittoa pidempään.
  • Maista aina ennen tarjoamista ja säädä tarvittaessa makujen tasapainoa.