Go Back
+ servings
Paprika-fetadippi on kreikkalainen paprikatahna. Kuva on otettu ylhäältä päin. Soikealla sini-valkoisella vadilla on pienempi valkoinen kulho, jossa on oranssi dippi. Dipin päällä on tuoretta oreganoa. Vadilla on ruisnappeja.

Paprika-fetadippi

Paprika-fetadippi on ihana kreikkalainen kastike, joka sopii dipiksi, leivän päälle tai kastikkeeksi kesäruoille.
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys30 minutes
Valmistusaika45 minutes
Annokset: 4 –6 annosta

Välineet

  • tehosekoitin tai sauvasekoitin

Raaka-aineet

  • 4 paprikaa (tai noin 300 g paahdettua paprikaa, säilyke)
  • 1 pkt fetaa (200 g, esim. aito feta tai Mö kreikkalainen)
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl punaviinietikkaa (ks. vinkit)
  • hieman mustapippuria
  • ripaus sokeria tai hunajaa
  • ripaus savupaprikaa
  • hieman suolaa tarvittaessa

koristeeksi

  • oreganoa, savupaprikaa tai mustapippuria

Tee näin

  • Jos käytät tuoreita paprikoita, kuumenna uuni 250 asteeseen.
  • Halkaise paprikat, poista siemenet ja laita paprikat uunipellille leikkauspinta alaspäin.
  • Paahda paprikoita 25-30 minuuttia eli kunnes ne ovat liki mustia.
  • Nosta paprikat kulhoon ja laita kulhon päälle tiivis kansi tai kääräise kulho muovipussiin noin vartiksi. Näin paprikat höyrystyvät ja kuoret irtoavat helposti.
  • Kuori paprikat.
  • Laita paprikat, murennettu feta, öljy, mustapippuria ja makeutusta tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi.
  • Maista ja säädä tarvittaessa suolaisuutta tai makeutta.

Vinkit!

  • Saat paprikadipistä vegaanista, kun käytät vegaanista fetaa (esim. Mö Kreikkalainen).
  • Jos käytät kaupan valmiiksi paahdettuja paprikoita, tarkista onko tuotteessa etikkaa. Jos on, jätä reseptistä etikka pois.