Paprika-fetadippi on ihana kreikkalainen kastike, joka sopii dipiksi, leivän päälle tai kastikkeeksi kesäruoille.
Esivalmistelu15 minutesmins
Kypsennys30 minutesmins
Valmistusaika45 minutesmins
Estää ruudun sammumisen
Annokset: 4–6 annosta
Välineet
tehosekoitin tai sauvasekoitin
Raaka-aineet
4paprikaa(tai noin 300 g paahdettua paprikaa, säilyke)
1pkt fetaa(200 g, esim. aito feta tai Mö kreikkalainen)
3-4rkloliiviöljyä
2tlpunaviinietikkaa(ks. vinkit)
hieman mustapippuria
ripaus sokeria tai hunajaa
ripaus savupaprikaa
hieman suolaatarvittaessa
koristeeksi
oreganoa, savupaprikaa tai mustapippuria
Tee näin
Jos käytät tuoreita paprikoita, kuumenna uuni 250 asteeseen.
Halkaise paprikat, poista siemenet ja laita paprikat uunipellille leikkauspinta alaspäin.
Paahda paprikoita 25-30 minuuttia eli kunnes ne ovat liki mustia.
Nosta paprikat kulhoon ja laita kulhon päälle tiivis kansi tai kääräise kulho muovipussiin noin vartiksi. Näin paprikat höyrystyvät ja kuoret irtoavat helposti.
Kuori paprikat.
Laita paprikat, murennettu feta, öljy, mustapippuria ja makeutusta tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi.
Maista ja säädä tarvittaessa suolaisuutta tai makeutta.
Vinkit!
Saat paprikadipistä vegaanista, kun käytät vegaanista fetaa (esim. Mö Kreikkalainen).
Jos käytät kaupan valmiiksi paahdettuja paprikoita, tarkista onko tuotteessa etikkaa. Jos on, jätä reseptistä etikka pois.