Paprika-fetadippi
Paprika-fetadippi on kreikkalainen tahna, joka sopii dippailun lisäksi kastikkeeksi kesäruoille tai vaikka leivän päälle. Dippi onnistuu myös helppoa oikotietä!
Paahdettu paprikatahna valmistuu helpoiten ja nopeiten kaupan valmiiksi paahdetuista paprikoista. Paprikat voi tietysti paahtaa myös itse – se onnistuu kuumassa uunissa puolessa tunnissa. Paahtaminen tuo paprikoihin paitsi herkullista makua myös mahdollistaa paprikoiden kuorimisen.
Kreikkalaiset kastikkeet kuten tämä herkullinen paprika-fetadippi ja kastikkeiden klassikko, tzatsiki, ovat moniottelijoita. Ne sopivat dipiksi, monien arkiruokien kastikkeiksi sekä salaattien seuralaiseksi. Dipit ovat myös ihania myös leivän päällä.
Muista myös nämä helpot ja monikäyttöiset dipit ja kastikkeet:
Paprika-fetadippi
Välineet
- tehosekoitin tai sauvasekoitin
Raaka-aineet
- 4 paprikaa (tai noin 300 g paahdettua paprikaa, säilyke)
- 1 pkt fetaa (200 g, esim. aito feta tai Mö kreikkalainen)
- 3-4 rkl oliiviöljyä
- 2 tl punaviinietikkaa (ks. vinkit)
- hieman mustapippuria
- ripaus sokeria tai hunajaa
- ripaus savupaprikaa
- hieman suolaa tarvittaessa
koristeeksi
- oreganoa, savupaprikaa tai mustapippuria
Tee näin
- Jos käytät tuoreita paprikoita, kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Halkaise paprikat, poista siemenet ja laita paprikat uunipellille leikkauspinta alaspäin.
- Paahda paprikoita 25-30 minuuttia eli kunnes ne ovat liki mustia.
- Nosta paprikat kulhoon ja laita kulhon päälle tiivis kansi tai kääräise kulho muovipussiin noin vartiksi. Näin paprikat höyrystyvät ja kuoret irtoavat helposti.
- Kuori paprikat.
- Laita paprikat, murennettu feta, öljy, mustapippuria ja makeutusta tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi.
- Maista ja säädä tarvittaessa suolaisuutta tai makeutta.
Vinkit!
- Saat paprikadipistä vegaanista, kun käytät vegaanista fetaa (esim. Mö Kreikkalainen).
- Jos käytät kaupan valmiiksi paahdettuja paprikoita, tarkista onko tuotteessa etikkaa. Jos on, jätä reseptistä etikka pois.