| | | |

Kesäkurpitsapestopasta

Kesäkurpitsapestopasta on helppo ja arkiruoka – kesäkurpitsapesto valmistuu tehosekoittimessa hetkessä!

Kesäkurpitsapestopasta on nopea ja helppo arkiruoka.

Simpukkapasta, johon pesto on sekoitettu on valkoisella lautasella. Pastan päällä on basilikanlehtiä. Myös lautasen ympärillä on basilikanlehtiä.

Pestopasta on arkiruokaklassikko, jota rakastavat sekä lapset että aikuiset. Kesäkurpitsapestopasta kuuluu samaan sarjaan – kukaan tuskin edes huomaa, että vihreänä hehkuvaan pestoon on sekoitettu myös kesäkurpitsaa.

Kesäkurpitsa tuo pestoon runsautta kuin salaa. Ruukullisesta basilikaa saa kesäkurpitsan ansiosta ison kipollisen pestoa. Kesäkurpitsa-basilikatahna sopii pasta lisäksi leivälle, dippailuun tai vaikka pitaleivän väliin.

Kesäkurpitsapesto on mainio tapa lisätä kasvisten käyttöä arkiruoanlaitossa. Erityisesti satokaudellaan edullinen kesäkurpitsa on maultaan mieto, joten pesto maistuu ihan tavalliselle pestolle. Kokeile!

Muista myös nämä arkeen helposti sujahtavat arkiruoat:

Kesäkurpitsapestopasta on nopea ja helppo arkiruoka. Simpukkapasta, johon pesto on sekoitettu on valkoisella lautasella. Pastan päällä on basilikanlehtiä. Myös lautasen ympärillä on basilikanlehtiä.

Kesäkurpitsapestopasta

Kesäkurpitsapestopasta on helppo ja nopea arkiruoka, joka valmistuu alle puolessa tunnissa. Tee tätä!
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys10 minutes
Valmistusaika20 minutes
Annokset: 4

Välineet

  • tehosekoitin tai blenderi

Raaka-aineet

  • 350 g pastaa
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa (noin 300 g)
  • 1 ruukku basilikaa (jätä muutama lehti koristeluun)
  • kourallinen pecorinoa tai parmesaania (ks. vinkit)
  • 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1/2 dl pasta keitinvettä
  • hieman sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin

  • Keitä pasta suolatussa vedessä al denteksi.
  • Poista kesäkurpitsasta puiseva pää ja lohko keskurpitsa tehosekoittimeen.
  • Laita myös basilika varsineen, juusto, siemenet, loraus sitruunamehua sekä hieman suolaa ja mustapippuria tehosekoittimeen. Aja pesto tasaiseksi. Maista ja säädä makua tarvittaessa.
  • Sekoita sinulle sopiva määrä pestoa pastan joukkoon. Viimeistele tuoreella basilikalla ja/tai juustoraasteella.

Vinkit!

  • Saat pestosta vegaanista käyttämällä pecorinon tai parmesaanin sijasta vegaanista parmesaania. Voit laittaa juuston sijasta myös 3 rkl ravintohiivahiutaleita, jotka tuovat juustoista makua.
  • Jos pestoa jää, säilyy se pari kolme päivää jääkaapissa ilmatiivissä rasiassa.

Seuraathan Kokkipottilaa myös Instagramissa! Tule mukaan ruokaseikkailuihin!