• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Jälkiruoat

Hyvä raparperihyve

Meidän pihanperän raparperi on sekoittanut pahemman kerran vuodenajat. Kummallinen tyyppi. Tavallisesti raparperit pukkaavat pääsatonsa alkukesästä, mutta tämä kummajainen teki sen tänäkin vuonna vasta iltojen pimetessä. Ehkä se on ärsyyntynyt siirtelystä, jonka kohteeksi se on muutaman kerran joutunut. Löysin juurakon rakennusaikoihin keskeltä pusikkoa ja tyrkkäsin paikkaan aa. Se täytyi siirtää paikkaan bee, koska kohtaan aa tehtiin terassi. Ja koska paikkaan bee tuli polku ja paikkaan cee kasvihuone, on juurakko saanut lapiosta moneen otteeseen. Olisi pitänyt toteuttaa kasvien siirtelyyn turhautuneen tuttavamiehen aikomus istuttaa kaikki kasvit ensin muutamaksi vuodeksi kottikärryyn – niitä on sitten helppo siirrellä paikasta toiseen.

Koska satokausi kummajaisella on parhaimmillaan, täytyy kokin keksiä keitoksia. Alkukesästä, siis täyspäisten raparperien satoaikaan, saimme sisko-rakkaan tekemää herkullista raparperihyvettä. Tämä on makumuistiin perustuva plagiaatti:

****

Raparperihyve (neljälle)

1 litra raparperinvarsia palasina
½ dl sokeria
½ dl tummaa sokeria (muscovada)

4 dl (isoja) kaurahiutaleita
75-100 g voita
½ dl sokeria
½ dl tummaa sokeria (muscovada)

vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta

Kuori rapaperinvarret. Varsinkin näin syksyllä ne ovat usein paksukuorisia ja kuorimatta säikeisiä tai puisevia. Pilko kuoritut varret kulhoon ja lisää joukkoon sokerit, sekoita. Voit laittaa vain tavallista sokeriakin, jos kaapissasi ei tummaa sokeria ole. Kaada seos uunin kestävään vuokaan. Sulata voi toisessa kipossa, lisää sokeri(t) ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi murumassaksi. Lusikoi raparperien päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

****

Onkin muuten aika hauska ajatusleikki kuvitella, että satokaudet heittäsivät laajemminkin häränpyllyä. Omenat kypsyisivät keväällä ja mansikoilla herkuteltaisiin räntäsateessa.
No-jaa.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Nopsa kikhernesalaatti
Next Post: Pitsa ohrarieskapohjalla »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT