Limoncello-mansikat
Limoncello-mansikat – mikä voisi olla ihanampaa! Marinoidut mansikat ovat herkullisia siltään tai vaikka jäätelön kaverina.
Sitruunaiset mansikat valmistuvat hetkessä, mutta parhaimmillaan ne ovat, jos mansikat saavat marinoitua hetken. Kesän herkullisin jälkkäri on tässä!
Reseptissä olevan vaahterasiirapin sijaan voit käyttää esimerkiksi hunajaa tai agavesiirappia. Limoncellon sijaan marjojen kanssa sopii myös muut sitruunaliköörit. Sitruunankuori antaa mansikoille upeaa sitruksisuutta ja raikkautta – ja halutessasi voit puristaa mansikoiden sekaan myös hieman sitruunamehua.
Näyttävä jälkiruoka syntyy esimerkiksi vaniljajäätelöstä, marengista ja kaurakekseistä – limoncello-mansikat ja syötävät kukat kruunaavat tietenkin jälkkärin.
Kokeile myös näitä herkullisia ja kesäisiä jälkiruokia:
- Dalgona-jäätelö
- Heiße Liebe – maailman helpoin jälkiruoka
- Oreo-jäätelö – 3 raaka-aineen ihme
- Mehujäät nektariinijääteestä
Limoncello-mansikat
Raaka-aineet
- 1/2 litraa mansikoita
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 1 –2 rkl limoncelloa
- 1/2 sitruunan kuori raastettuna keltainen osa
Tee näin
- Poista mansikoista kannat ja siivuta tai pilko marjat.
- Sekoita mansikoiden joukkoon vaahterasiirappi, limondello ja sitruunan kuoriraaste.
- Anna marinoitua vähintään puoli tuntia välillä sekoitellen.
- Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Joko seuraat Kokkipottilan ruokaseikkailuja Instagramissa? Tule mukaan!