Oreo-jäätelö – 3 raaka-aineen ihme
Tätä minä kutsun nice creamiksi – oreo-jäätelö on niin helppoa ja hyvää!

Kolmen raaka-aineen Oreo-jäätelön voi tehdä pakastimeen hyvissä ajoin odottamaan vieraita tai oman sakin herkkuhetkeä. Kun jäätelön suojaa tiiviisti vaikkapa tuplakelmulla, se malttaa kyllä odotella pakastimessa syöjiään.
Kondensoidun maidon ja pehmeäksi vaahdotetun kerman yhdistelmä on helppoudessaan aivan lyömätön jäätelöpohja. Jäätelökonetta ei tarvita, eikä kotitekoinen jäätelö maistu kananmunalta (niin kuin joskus käy). Oreot tuovat jäätelöön upeaa rakennetta ja vastustamattoman suklaisen sävyn.

Jäätelö on niin helppo ja nopea tehdä, etten keksi yhtään syytä olla tekemättä tätä herkkua. Aikuisten versioon lorautan hieman viskiä tai konjakkia makeutta taittamaan. Nuorison jäätelöön korvaan alkoholin espressolla.
Jäätelöstä saa maidotonta (ja vegaanista), kun käyttää kondensoitua kookosmaitoa ja kauravispiä. Oreot ovat vegaanisia.
Oreot voi toki korvata millä tahansa keksillä, keksitaikinalla tai vaikka pikakahvilla. Vaniljajäätelöä saa, kun lisää kerman ja kondensoidun maidon joukkoon vaniljauutetta tai vaniljatangosta rapsutetut siemenet.

Jäätelönystävien kannattaa pitää mielessä myös nämä jäätelöreseptit:
- Dalgona-jäätelö
- Kirsikka-sitruunajäätelö
- Mansikka-jogurttijäätelöt
- Puolukkajäätelö & suolakaramellikastike

Oreo-jäätelö ilman jäätelökonetta
Raaka-aineet
- 4 dl kuohukermaa
- 1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
- 12 kpl Oreo-keksejä
- 1 –2 rkl konjakkia viskiä tai vahvaa kahvia (voi jättää pois)
Tee näin
- Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.
- Lisää kondensoitu maito sekä rouhitut Oreo-keksit.
- Mausta halutessasi konjakilla, viskillä tai vahvalla kahvilla.
- Kaada Oreo-jäätelö astiaan ja pakasta vähintään 12 tuntia.