Minttuiset uunitomaatit – lisäke kaikille kesäruoille

On olemassa asioita, joita tulisi olla aina jääkaapissa. Yksi niistä on uunikuivatut tomaatit. Nuo kaiken kanssa sopivat herkut. Ne täydentävät salaatin, raikastavat pastan ja ovat leivän päällä täydellisiä. Eikä niitä oikein voi vastustaa siltäänkään.

Usein laitan uunitomaatteihin mausteeksi tomaatin klassikkopareja, basilikaa tai timjamia. Keväällä, kun omassa maassa ei vielä kasvanut mitään, kaapissa ei ollut kuin minttua, joten heitin sekaan kourallisen sitä. Mahtavaa! Minttuhan sopii tomaattien kanssa todella mainiosti.

Nyt kun kirsikkatomaatit ovat parhaassa satokaudessa ja siten myös edullisia, on uunitomaattienkin sesonkin. Pellillinen puoliksi kuivattuja tomaatteja säilyy jääkaapissa useamman päivän – ja sitten täytyykin jo tehdä lisää.

Uunikuivatut tomaatit sopivat minkä tahansa kesäruoan lisäkkeeksi. Yksi lempisalaattini on edelleen meksikolaistyyppinen maissisalaatti, eikä munakoiso-mozzarellasalaatti kalpene sille yhtään.

Resepti

 

 

 

 

Uunissa kuivatut tomaatit valkosipulilla ja mintulla

noin 400 g kirsikkatomaatteja

oliiviöljyä

suolaa

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

tuoretta minttua hienonnettuna

Kuumenna uuni 100–120 asteeseen. Halkaise tomaatit ja aseta ne uunipellille tai uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Huiski päälle oliiviöljyä ja paista uunissa vähintään tunti, mielellään pidempään. 

Ripottele tomaattien päälle suolaa. Mausta valkosipulilla ja tuoreella mintulla.

 ____

10 Comments

  1. Nythän ne jo tulikin 🙂 Ei niitä Suomessa tartte onneksi kovi kauaa odotella.

  2. No todellakin! Ihanaa, kun tomaatit ovat niin edullisia, että uunikuivattuja tomaatteja voikin aina olla jääkaapissa.

  3. Fetan kanssa uunikuivatut tomaatit on minunkin mielestä ihania. Tuossa linkkaamassani meksikolaisessa salaatissa on just tuo yhdistelmä 🙂

    Ja paahdettu feta, oijoi!!!

  4. Näitä pitää heti kokeilla, kun viileät kelit tulee. Saa samalla lämpöä kotiin ja herkkua suuhun 🙂

  5. Unelmajääkaapissani olis todellakin aina uunikuivattuja tomaatteja, AAH! En olis kyllä hoksannut niihin minttua laittaa, mutta toimii, varmasti. Täytyy kyllä testata tätä makuyhdistelmää pian 🙂

  6. Oon niin samaa mieltä, uunikuivattuja tomaatteja pitäis aina olla saatavilla! Ovat ihana lisäke todellakin minkä tahansa kesäruuan kanssa. Tykkäsin näistä erityisesti paahdetun fetan kanssa, siitä salaatista tuli aikas maukas.

  7. Uunitomaatit on parhaita! Tai no tomaatit yleensäkin. Kaikenlaiset, kaikissa muodoissaan. Kiitos tuosta meksikolaistyyppisen maissisalaatin linkkauksesta, menee ehdottomasti kokeiluun 🙂

  8. Aivan samaa mieltä – niin monikäyttöisiä ja herkullisia. Vaikka eivät ne kyllä tunnu kauaa jääkaapissani kestävän… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.