Go Back
+ servings
Raparperipaistos on helppo jälkiruoka raparperista. Paistos on soikeassa, kahvallisessa valurautavuoassa. Paistoksen päällä on jäätelöpallo sekä syötäviä kukkia.

Raparperipaistos

Raparperipaistos on helppo jälkiruoka, joka on taivaallisen hyvää vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 litra raparperinvarsia palasina
  • ½ dl sokeria (ks. vinkit)
  • ½ dl tummaa sokeria
  • 4 dl isoja kaurahiutaleita
  • 100 g voita
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl tummaa sokeria
  • vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kuori rapaperinvarret tarvittaessa.
  • Pilko kuoritut varret kulhoon ja lisää joukkoon sokerit ja sekoita. Voit laittaa vain tavallista sokeria, jos kaapissa ei ole tummaa sokeria.
  • Kaada seos uunin kestävään vuokaan. Esipaista raparpereja noin vartti.
  • Sulata voi toisessa kipossa, lisää sokerit ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi murumassaksi. Lusikoi raparperien päälle ja paista edelleen 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  • Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Vinkit!

Voit käyttää vain tummaa sokeria (esim. ruokosokeria, intiaanisokeria tai muscovadosokeria) tai vain tavallista valkoista sokeria.