Raparperipaistos on helppo jälkiruoka, joka on taivaallisen hyvää vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Estää ruudun sammumisen
Annokset: 4
Raaka-aineet
1litra raparperinvarsia palasina
½dlsokeria(ks. vinkit)
½dltummaa sokeria
4dlisoja kaurahiutaleita
100gvoita
½dlsokeria
½dltummaa sokeria
vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta
Tee näin
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Kuori rapaperinvarret tarvittaessa.
Pilko kuoritut varret kulhoon ja lisää joukkoon sokerit ja sekoita. Voit laittaa vain tavallista sokeria, jos kaapissa ei ole tummaa sokeria.
Kaada seos uunin kestävään vuokaan. Esipaista raparpereja noin vartti.
Sulata voi toisessa kipossa, lisää sokerit ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi murumassaksi. Lusikoi raparperien päälle ja paista edelleen 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Vinkit!
Voit käyttää vain tummaa sokeria (esim. ruokosokeria, intiaanisokeria tai muscovadosokeria) tai vain tavallista valkoista sokeria.