Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Mustikkakukko
Mustikkakukko eli rättänä on savolainen perinneherkku. Se paras mustikkaherkku.
Esivalmistelu
10
minutes
mins
Kypsennys
50
minutes
mins
taikinan tekeytyminen
1
hour
hr
Valmistusaika
2
hours
hrs
Kokkaustila
Estää ruudun sammumisen
Annokset:
6
Raaka-aineet
200
g
voita
1
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
3
dl
ruisjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
litra
mustikoita
2
rkl
perunajauhoa
(1 rkl riittää, mikäli käytät tuoreita marjoja)
3/4–1
dl
sokeria
Tee näin
Sekoita pehmitetty voi ja sokeri.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kääri taikina kelmuun ja laita tekeytymään jääkaappiin vähintään tunniksi.
Painele reilu puolet taikinasta korkeareunaisen vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri ja kaada keoksi pohjan päälle.
Kaulitse lopusta taikinasta kukolle kansi. Kaulitse kansi kahden kelmun välissä, sillä kelmun avulla levyn saat kumottua kukon kanneksi.
Painele reunat yhteen.
Paista mustikkakukkoa 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Vinkit!
Pakastemustikat sopivat kukkoon vallan hyvin, mutta muista silloin käyttää marjat jäisinä.