Go Back
+ servings
Jennifer Aniston -salaatti on ruokaisa, nopea ja helppo salaatti. Salaatti on soikealla valkoisella lautasella, jossa on pieniä sinisiä kuvioita reunoilla. Salaatin päällä on sinisiä ja valkoisia syötäviä kukkia. Vasemmassa reunassa ja ylhäällä näkyy lautasia sekä pieni yrttejä sisältävä kulho.

Jennifer Aniston -salaatti

Raikas ja ruokaisa salaatti, joka on täynnä makua!
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys15 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 dl kvinoaa
  • 1 prk kikherneitä (säilyke)
  • 3/4 kurkku
  • 1 punasipuli
  • kourallinen pistaasipähkinöitä
  • 2 kourallista yrttejä (minttu, lehtipersilja ja/tai korianteri)
  • n. 150 g fetaa (esim. vegefeta)

kastike

  • 4 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2-3 tl hunajaa tai sokeria
  • noin 2/3 tl suolaa

Tee näin

  • Huuhtele kvinoa siivilässä kuuman veden alla huolellisesti. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Jäähdytä kvinoa joko siivilässä kylmän veden alla tai huoneenlämmössä.
  • Tee kastike valmiiksi vispaamalla kaikki ainekset sekaisin.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet.
  • Sekoita kikherneiden joukkoon hieman kastiketta, jotta ne saavat ekstramakua.
  • Leikkaa kurkku esim. puolikuiksi. Voi halutessasi kovertaa kurkun vetisen keskiosan pois.
  • Hienonna kuorittu punasipuli.
  • Rouhi kuoritut pistaasipähkinät hieman pienemmiksi.
  • Hienonna myös yrtit.
  • Sekoita kulhossa kaikki ainekset ja murustele myös feta sekaan.
  • Tarkista maku ja säädä tarvittaessa.

Vinkit!

  • Salaatin maut tasaantuvat, jos se saa levätä hetken, mutta en minä ainakaan malta odottaa.
  • Kvinoan sijasta voit käyttää bulguria tai vaikka couscousia.