Jennifer Aniston -salaatti
Raikas ja ruokaisa salaatti, joka on täynnä makua!
Esivalmistelu15 minutes mins
Kypsennys15 minutes mins
Valmistusaika30 minutes mins
Estää ruudun sammumisen
Annokset: 4
- 1 dl kvinoaa
- 1 prk kikherneitä (säilyke)
- 3/4 kurkku
- 1 punasipuli
- kourallinen pistaasipähkinöitä
- 2 kourallista yrttejä (minttu, lehtipersilja ja/tai korianteri)
- n. 150 g fetaa (esim. vegefeta)
kastike
- 4 rkl sitruunamehua
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2-3 tl hunajaa tai sokeria
- noin 2/3 tl suolaa
Huuhtele kvinoa siivilässä kuuman veden alla huolellisesti. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
Jäähdytä kvinoa joko siivilässä kylmän veden alla tai huoneenlämmössä.
Tee kastike valmiiksi vispaamalla kaikki ainekset sekaisin.
Huuhtele ja valuta kikherneet.
Sekoita kikherneiden joukkoon hieman kastiketta, jotta ne saavat ekstramakua.
Leikkaa kurkku esim. puolikuiksi. Voi halutessasi kovertaa kurkun vetisen keskiosan pois.
Hienonna kuorittu punasipuli.
Rouhi kuoritut pistaasipähkinät hieman pienemmiksi.
Hienonna myös yrtit.
Sekoita kulhossa kaikki ainekset ja murustele myös feta sekaan.
Tarkista maku ja säädä tarvittaessa.
- Salaatin maut tasaantuvat, jos se saa levätä hetken, mutta en minä ainakaan malta odottaa.
- Kvinoan sijasta voit käyttää bulguria tai vaikka couscousia.