Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gluteeniton mokkapalakakku
8–10 annosta
Esivalmistelu
10
minutes
mins
Kypsennys
12
minutes
mins
Valmistusaika
22
minutes
mins
Kokkaustila
Estää ruudun sammumisen
Annokset:
8
annosta
Raaka-aineet
Pohja
1
dl
leivontaöljyä
1/4
tl
suolaa
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1 1/4
dl
vettä
2 1/2
dl
gluteenitonta jauhoseosta
2 1/2
dl
sokeria
3/4
tl
soodaa
3
rkl
maustamatonta jogurttia
2
kananmunaa
Päälle
3
rkl
leivontaöljyä
3
rkl
vahvaa kahvia
1
rkl
tummaa kaakaojauhetta
veitsenkärjellinen suolaa
250
g
tomusokeria
riisimurokuusia tai muita koristeita
Tee näin
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Laita kattilaan leivontaöljy, suola, kaakaojauhe ja vesi. Kiehauta.
Sekoita kulhossa kuivat aineet.
Lisää taikinaan kananmunat, joiden rakenne on rikottu haarukalla, sekä kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 20 cm) ja paista uunin keskitasolla noin 10–14 minuuttia eli kunnes kakku on kypsä.
Anna kakun jäähtyä ennen kuin kuorrutat sen.
Sekoita leivontaöljyyn kuuma kahvi, kaakao sekä tomusokeri. Sekoita voimakkaasti, jotta kuorrutteesta tulee tasaista.
Kaada kuorrute kakun päälle. Koristele kakku riisimurokuusilla tai esimerkiksi strösseleillä.
Vinkit!
VINKKI! Tuplaamalla annoksen saat pellillisen mokkapaloja