Go Back
+ servings

Gluteeniton mokkapalakakku

8–10 annosta
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys12 minutes
Valmistusaika22 minutes
Annokset: 8 annosta

Raaka-aineet

Pohja

  • 1 dl leivontaöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 1/4 dl vettä
  • 2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 3/4 tl soodaa
  • 3 rkl maustamatonta jogurttia
  • 2 kananmunaa

Päälle

  • 3 rkl leivontaöljyä
  • 3 rkl vahvaa kahvia
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • 250 g tomusokeria
  • riisimurokuusia tai muita koristeita

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Laita kattilaan leivontaöljy, suola, kaakaojauhe ja vesi. Kiehauta.
  • Sekoita kulhossa kuivat aineet.
  • Lisää taikinaan kananmunat, joiden rakenne on rikottu haarukalla, sekä kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 20 cm) ja paista uunin keskitasolla noin 10–14 minuuttia eli kunnes kakku on kypsä.
  • Anna kakun jäähtyä ennen kuin kuorrutat sen.
  • Sekoita leivontaöljyyn kuuma kahvi, kaakao sekä tomusokeri. Sekoita voimakkaasti, jotta kuorrutteesta tulee tasaista.
  • Kaada kuorrute kakun päälle. Koristele kakku riisimurokuusilla tai esimerkiksi strösseleillä.

Vinkit!

VINKKI! Tuplaamalla annoksen saat pellillisen mokkapaloja