Gluteeniton mokkapalakakku
Kaupallisessa yhteistyössä Sunnuntai
Mokkapalat ovat aina vaan vastustamattoman hyviä. Niissä yhdistyy kaikki, mitä usein makealta leivottavalta haluaa: helppo valmistaa, täyteläinen maku ja takuuvarma menekki. Ja kun tutun jutun tarjoaa hieman eri muodossa, kakkuna, ei se ole yhtään tylsä taikka tavallinen. Mokkapalakakku sopii vaikka joulupöytään. Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Sunnuntain kanssa.
Sunnuntaihaastoi minut testaamaan uutta leivontaöljyä. Halusin testata tuotetta nimen omaan tutussa leivonnaisessa, siten kun on helpompi tutustua käytettävyyteen ja tuotteen ominaisuuksiin. Leivontaöljy on kaupan öljyhyllyssä myytävä öljyseos, joka on suunniteltu nimen omaan leivontaan ja ruoanlaittoon. Se sisältää runsaasti pehmeitä rasvoja, ja sydänmerkki tuotteen kyljessä kertoo terveellisemmästä valinnasta.
Useimmiten leivon voilla. Rakastan voin tuomaa kuohkeutta ja täyteläisyyttä, sen vivahteikasta makua. Ja tiedättekö mitä. Leivontaöljyllä leivotut mokkapalat maistuivat ihan kuin voilla leivoituilta. Pullossa olevan tuotteen käyttö oli helppoa, sillä sulattamista ei tarvita. Tarvitaan vain kevyt ravistus ja tuote on käyttövalmis. Tämä tuote jää käyttöön! Etuna on myös se, että tuotetta on helppo käyttää vaikka mökillä tai muissa olosuhteissa, joissa tiskin minimoiminen ja käytettävyys ovat avainasemassa.
Ajattelin etukäteen, että tuote on varmasti toimiva mokkapalojen pohjassa. Ja niin se olikin. Pohjasta tuli kuohkea ja pehmeä. Päällinen hieman epäilytti, jos aivan rehellinen olen, sillä voi jähmettyy myös huoneenlämmössä, mitä ominaisuutta leivontaöljyseoksella ei tietenkään ole. Mutta yhtä hyvin öljy toimi myös päällisessä. Lisäsin päälliseeen vain ihan pienen ripauksen suolaa, jotta maku on tasapainoisempi.
Mokkapalakakun koristelussa mielikuvitus on rajana. Nyt asettelin päälle ihanan helppoja riisisuklaakuusia ja pari suloista metsäneläintä. Eikö ole hurmaava satumetsä! Tämänkaltaisesta leivonnasta minä just pidän: Helpolla hyvää ja kaikille maistuvaa. Koristelutkin ovat vähän sinne päin, eikä pinnasta tullut aivan tasainen, mutta ei se oikeakaan metsä mikään tasainen paikka ole. Mokkapalakakun toteutin nyt gluteenittomana, mutta yhtä hyvin gluteenittoman jauhoseoksen tilalla voi käyttää vehnä- tai spelttijauhojakin.
ARVONTA
Sunnuntai haluaa arpoa Kokkipottilan lukijoiden kesken kaksi (2) tuotepakettia (arvo noin 20 €). Kerro kommenteissa, mitä leivot kaikkein mieluiten. Aikaa kisa-kommenteille on viikko eli jätä kommenttisi viimeistään sunnuntaina 10.12.2017. Muista laittaa mukaan myös toimiva sähköpostiosoitteesi, jotta sinuun saadaan yhteyttä voiton osuessa kohdalle. Tarkat arvonnan säännöt löytyvät täältä.
Resepti
Gluteeniton mokkapalakakku
8–10 annosta
pohja
- 1 dl Sunnuntai leivontaöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 1 1/4 dl vettä
- 2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 1/2 dl sokeria
- 3/4 tl soodaa
- 3 rkl maustamatonta jogurttia
- 2 kananmunaa
päälle
- 3 rkl Sunnuntai leivontaöljyä
- 3 rkl vahvaa kahvia
- 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
- veitsenkärjellinen suolaa
- noin 250 g tomusokeria
- riisimurokuusia tai muita koristeita
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Laita kattilaan leivontaöljy, suola, kaakaojauhe ja vesi. Kiehauta.
- Sekoita kulhossa kuivat aineet.
- Lisää taikinaan kananmunat, joiden rakenne on rikottu haarukalla, sekä kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 20 cm) ja paista uunin keskitasolla noin 10–14 minuuttia eli kunnes kakku on kypsä.
- Anna kakun jäähtyä ennen kuin kuorrutat sen.
- Sekoita leivontaöljyyn kuuma kahvi, kaakao sekä tomusokeri. Sekoita voimakkaasti, jotta kuorrutteesta tulee tasaista.
- Kaada kuorrute kakun päälle. Koristele kakku riisimurokuusilla tai esimerkiksi strösseleillä.
VINKKI! Tuplaamalla annoksen saat pellillisen mokkapaloja.
_____
Moikka!
Leivon kerran pari viikkoon ja leipomiset ajoittuu loppu viikkoon. Mieluiten teen kääretorttuja ja erilaisia marjapiirakoita. ([email protected]m)
Rakastan kyllä leipoa ihan kaikkea 🙂 Lemppari taitaa ehkä olla pullat. (hamareetta[at]gmail.com)
Keksejä , kakkuja , piirakoita , pullaa , leivon mitä milloinkin �� [email protected]
korvapuusteja, mokkapaloja ja sämpylöitä �� marsu75[at]gmail.com
Tiikerikakku on lempparini��Mukana.
nelliina(@)yahoo.com
Makeita piirakoita ja juustosarvis, niitä tulee leivottua. (kati.jarvitalo (at) gmail . com)
Leivoin mielelläni ihan mitä vaan 😀 Mutta, jos yksi, niin erilaiset makeat kakut. lamerinquecit[at]gmail.com
Juustokakkuja ��
Tiina.ilkka[at]gmail.com
Mokkapaloja.
[email protected]
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Erilaiset suklaakakut ja suolaiset piirakat ovat itselle niitä mieluisimpia leipottavia. �� Ja tätä mokkapalakakkua on pakko päästä myös testaamaan!
miss_cmx(at)hotmail.com
Leivon mielelläni marjapiirakoita, koska ne ovat helppoja.
tiina.palomaki(at)kolumbus.fi
Leivon mieluiten mokkapaloja tai macaroneja.
eeva22[at]hotmail.com
Tämä kakku on niin superkaunis <3 <3 <3
-Heidi
Juustokakkuja.
Tiina
miumiu83 at gmail.com
Keksejä! 🙂
Mykramilla(at)gmail.com
Leivon mieluiten jotain suklaista. Tätä mokkapalakakkua onkin pakko kokeilla 🙂
[email protected]