Go Back
Pesto ilman juustoa on ihanaa! Pesto on lasipurkissa ja lasipurkki on puisella leikkuulaudalla. Leikkuulaudalla on muutama basilikanlehti sekä lusikka.

Pesto ilman juustoa

Pesto ilman juustoa eli basilikatahna sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Levitä myös leivälle!
Esivalmistelu10 minutes

Välineet

  • Blenderi tai sauvasekoitin

Raaka-aineet

  • 1 litra basilikan lehtiä ja varsia
  • 2 1/2 dl rypsiöljyä (tai puolet mietoa oliiviöljyä)
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 pieni valkosipulinkynsi (voi jättää pois)
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • noin 1/2 tl suolaa

Tee näin

  • Laita kaikki ainekset blenderiin tai kapeaan, sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon.
  • Aja tasaiseksi.

Vinkit!

  • Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon. Pakasta pesto tarvittaessa!