Go Back
+ servings
Punajuuret uunissa on helppo kasvislisuke. Kuvassa paahtuneet punajuurilohkot ovat valurautapannussa. Päällä on hieman rosmariinia. Kokonainen rosmariinioksa on pannun vasemmassa reunassa. Pannun ympärillä on vihreä-punainen kangasservietti.

Punajuuret uunissa

Paahdetut punajuuret valmistuvat uunissa puolessa tunnissa. Maukasta ja helppoa!
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys30 minutes
Valmistusaika40 minutes
Annokset: 4 -6

Raaka-aineet

  • 1 kg punajuuria (raakoja)
  • 2–3 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria rouheena
  • 1 tl timjamia tai rosmariinia (voit jättää pois)

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kuori punajuuret.
  • Lohko punajuuret niiden koosta riippuen 6–8 osaan.
  • Levitä punajuuret uunivuokaan ja leivinpaperin päälle pellille.
  • Huiski päälle öljy, suola ja mustapippuri.
  • Paista punajuuria uunissa 20-30 minuuttia lohkojen koosta riippuen. Tarkista välillä haarukka punajuurien kypsyys.

Vinkit!

  • Voit maustaa punajuuret uunin jälkeen hunajalla (1 rkl) ja balsamiviinietikalla (1 rkl).
  • Murustele punajuurien päälle halutessasi fetaa, sinihomejuustoa tai vuohenjuustoa.