Go Back
Tosca-uuniomenat valmistuvat puolessa tunnissa. Kolme uuniomenaa on soikealla, vaalealla lautasella, jonka reunoilla on kultakuvioita. Yksi uuniomena ja vanilijakastiketta on pienellä samanteemaisella lautasella oikeassa alareunassa. Oikeassa reunassa on myös vaniljakastikekulho sekä pieni maljakko, jossa on vaaleanpunaisia kukkia.

Tosca-uuniomenat

Tosca-uuniomenat ovat helppo jälkiruoka tai herkku. Tee näitä!

Raaka-aineet

  • 4 kotimaista omenaa
  • 50 g voita
  • 1/2 dl sokeria esim. intiaanisokeri tai fariinisokeri
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ripaus kanelia voi jättää pois
  • vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä

Tee näin

  • Poraa omenista omenaporalla tai kuorimaveitsen kärjellä siemenkodat pois.
  • Sulata voita hieman, jotta saat sekoitettua siihen sokerin ja kaurahiutaleet sekä halutessasi ripauksen kanelia.
  • Lusikoi kauratoska omenan sisään. Tiivistä, jotta saat mahtumaan herkkua enemmän.
  • Paista omenia 175 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Jos uuni ei ole kiertoilmauuni, voi lämpöä olla 200 astettakin.
  • Tarjoa omenat kuumina tai haaleina vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.