Tosca-uuniomenat
Tosca-uuniomenat ovat helppo jälkiruoka tai herkku. Tee näitä!
Estää ruudun sammumisen
- 4 kotimaista omenaa
- 50 g voita
- 1/2 dl sokeria esim. intiaanisokeri tai fariinisokeri
- 1 dl kaurahiutaleita
- ripaus kanelia voi jättää pois
- vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä
Poraa omenista omenaporalla tai kuorimaveitsen kärjellä siemenkodat pois.
Sulata voita hieman, jotta saat sekoitettua siihen sokerin ja kaurahiutaleet sekä halutessasi ripauksen kanelia.
Lusikoi kauratoska omenan sisään. Tiivistä, jotta saat mahtumaan herkkua enemmän.
Paista omenia 175 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Jos uuni ei ole kiertoilmauuni, voi lämpöä olla 200 astettakin.
Tarjoa omenat kuumina tai haaleina vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.