Go Back
+ servings
Miso-sienet eli misotahnalla marinoidut sienet ovat valkoisella lautasella ns. kulhoruoassa. Sienien yläpuolella on etikkakurkkuja, joiden päällä on seesaminsiemeniä.

Miso-sienet

Miso-sienet valmistuvat nopeasti. Umamiset sienet ovat oiva lisuke tai pääruoan osa.
Esivalmistelu5 minutes
Kypsennys10 minutes
Annokset: 2 -4

Raaka-aineet

  • 1 litra sieniä (esim. suppilovahvero tai herkkusieni)
  • 2 rkl misotahnaa (tumma tai vaalea miso)
  • 2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 2 rkl riisietikkaa tai valkoviinietikkaa
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Tee näin

  • Sekoita kaikki ainekset sieniä lukuun ottamatta.
  • Paista sienet pannulla siten, että suurin osa nesteestä haihtuu.
  • Lisää pannulle kastike.
  • Paista vielä hetki, jotta kastike tiivistyy.
  • Tarjoa lisukkeena tai esimerkiksi osana riisipohjaista bowlia.