Tomaattinen yhden astian orzo-pasta on ruokaisa ja helppo arkiruoka.
Esivalmistelu10 minutesmins
Kypsennys20 minutesmins
Valmistusaika30 minutesmins
Estää ruudun sammumisen
Annokset: 4
Raaka-aineet
1sipuli
2valkosipulinkynttä
2rklöljyä
200–300 g savutofua(esim. Yipin)
2tomaattia kuutioituna
3dlorzo-pastaa
3rkltomaattipyrettä
5dlvettä
noin 1tlsuolaa
1rklpunaviinietikkaa(tai muuta mietoa etikkaa)
2-3tlsokeria tai hunajaa
1/2-1tlchilirouhetta(voi jättää pois)
1dlkermaa(kaurakerma, esim. iVisp tai Easy whipping)
halutessasi pasta päälle
tomaattia kuutioina
tuoretta basilikaa
Tee näin
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti keskilämmöllä paistinpannulla tai kasarissa.
Lisää raastettu savutofu ja tomaattikuutiot, sekoita.
Lisää myös orzo-pasta, tomaattipyre, vesi ja suola. Sekoita.
Nosta hetkeksi lämpöä, jotta neste kuumenee ja pasta alkaa kypsyä.
Jatka pasta keittelyä keskilämmöllä välillä sekoitellen reilu 10 minuuttia eli kunnes orzo on lähes kypsää. Jos ruoka keittyy kovasti, voit joutua lisäämään hieman vettä.
Mausta pienellä määrällä etikkaa, sokeria ja chilirouhetta.
Lisää myös kerma ja sekoita.
Anna hautua vielä hetki, kunnes pasta on sopivan kypsää.
Maista ja säädä tarvittaessa makua – hapon, suolan ja makeuden tasapaino on tärkeä.
Tarjoa halutessasi tomaattikuutioiden ja tuoreen basilikan kanssa.
Vinkit!
Suolan sijaan voit laittaa pastaan kasvisliemikuution. Joskus laitan puolikkaan kasvisliemikuution ja hieman suolaa.