Go Back
+ servings
Yhden astian orzo-pasta syntyy helposti one pot -menetelmällä. Kuvassa ruoka on pyöreässä metallisessa vuoassa, jossa on kahvat. Pastan päällä on tomaattikuutioita ja tuoretta basilikaa. Kuva ylälaidassa on lautaspino ja haarukoita sekä pieni sormisuolakippo.

Yhden astian orzo-pasta

Tomaattinen yhden astian orzo-pasta on ruokaisa ja helppo arkiruoka.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys20 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 200 –300 g savutofua (esim. Yipin)
  • 2 tomaattia kuutioituna
  • 3 dl orzo-pastaa
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 5 dl vettä
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa (tai muuta mietoa etikkaa)
  • 2-3 tl sokeria tai hunajaa
  • 1/2-1 tl chilirouhetta (voi jättää pois)
  • 1 dl kermaa (kaurakerma, esim. iVisp tai Easy whipping)

halutessasi pasta päälle

  • tomaattia kuutioina
  • tuoretta basilikaa

Tee näin

  • Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti keskilämmöllä paistinpannulla tai kasarissa.
  • Lisää raastettu savutofu ja tomaattikuutiot, sekoita.
  • Lisää myös orzo-pasta, tomaattipyre, vesi ja suola. Sekoita.
  • Nosta hetkeksi lämpöä, jotta neste kuumenee ja pasta alkaa kypsyä.
  • Jatka pasta keittelyä keskilämmöllä välillä sekoitellen reilu 10 minuuttia eli kunnes orzo on lähes kypsää. Jos ruoka keittyy kovasti, voit joutua lisäämään hieman vettä.
  • Mausta pienellä määrällä etikkaa, sokeria ja chilirouhetta.
  • Lisää myös kerma ja sekoita.
  • Anna hautua vielä hetki, kunnes pasta on sopivan kypsää.
  • Maista ja säädä tarvittaessa makua – hapon, suolan ja makeuden tasapaino on tärkeä.
  • Tarjoa halutessasi tomaattikuutioiden ja tuoreen basilikan kanssa.

Vinkit!

Suolan sijaan voit laittaa pastaan kasvisliemikuution. Joskus laitan puolikkaan kasvisliemikuution ja hieman suolaa.