Savukalatahna
Savukalatahna on helppo ja monikäyttöinen! Tarjoa uuniperunoiden tai uusien perunoiden kanssa tai kalapöydässä.
Esivalmistelu15 minutes mins
maustuminen1 hour hr
Valmistusaika1 hour hr 15 minutes mins
Estää ruudun sammumisen
- 2 dl creme fraichea (esim. kaurafraiche)
- 1/2 dl majoneesia
- 150 g savukalaa
- 1 pieni salottisipuli
- 1 sitruunan kuori raastettuna (keltainen osa ohuelti)
- mustapippuria myllystä
- suolaa tarvittaessa (ks. vinkit)
Hienonna salottisipuli aivan pieneksi.
Silppua pieneksi myös savukala.
Sekoita creme fraichen joukkoon majoneesi, savukala ja sipuli.
Raasta pesty sitruunankuori ohuelti (vain keltaista kuorta).
Rouhi sekaan mustapippuria.
Lisää suolaa vain, jos kalassa ei ole paljoa suolaa.
Anna tahnan maustua ainakin tunnin verran, jotta maut tasaantuvat.
Maista ja lisää suolaa ja happoa (esim. hieman sitruunamehua) tarvittaessa.
- Voit lisätä tahnaan halutessasi tuoretta tilliä
- Jos käytät kylmäsavukalaa, älä lisää tahnaan suolaa lainkaan. Suolainen kala maustaa kyllä tahnan.
- Kalana voit käyttää lämminsavustettua kalaa tai kylmäsavukalaa. Kokeile vaikka ahventa tai haukea!