Go Back
Savukalatahna on perunoiden kaveri ja kalapöydän kunkku. Kuvassa tahna on turkoosilla alustalla, vihreässä pyöreässä kupissa. Päällä on mustapippurirouhetta. Kupin vieressä on vihreäpäinen pieni veitsi.

Savukalatahna

Savukalatahna on helppo ja monikäyttöinen! Tarjoa uuniperunoiden tai uusien perunoiden kanssa tai kalapöydässä.
Esivalmistelu15 minutes
maustuminen1 hour
Valmistusaika1 hour 15 minutes

Raaka-aineet

  • 2 dl creme fraichea (esim. kaurafraiche)
  • 1/2 dl majoneesia
  • 150 g savukalaa
  • 1 pieni salottisipuli
  • 1 sitruunan kuori raastettuna (keltainen osa ohuelti)
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa tarvittaessa (ks. vinkit)

Tee näin

  • Hienonna salottisipuli aivan pieneksi.
  • Silppua pieneksi myös savukala.
  • Sekoita creme fraichen joukkoon majoneesi, savukala ja sipuli.
  • Raasta pesty sitruunankuori ohuelti (vain keltaista kuorta).
  • Rouhi sekaan mustapippuria.
  • Lisää suolaa vain, jos kalassa ei ole paljoa suolaa.
  • Anna tahnan maustua ainakin tunnin verran, jotta maut tasaantuvat.
  • Maista ja lisää suolaa ja happoa (esim. hieman sitruunamehua) tarvittaessa.

Vinkit!

  • Voit lisätä tahnaan halutessasi tuoretta tilliä
  • Jos käytät kylmäsavukalaa, älä lisää tahnaan suolaa lainkaan. Suolainen kala maustaa kyllä tahnan.
  • Kalana voit käyttää lämminsavustettua kalaa tai kylmäsavukalaa. Kokeile vaikka ahventa tai haukea!