Go Back
+ servings
Mätidippi on helppo dippikastike, joka sopii sipseille, leivälle tai perunoille. Kuvassa dippi on vaaleansinisessä, keramisessa kulhossa. Päällä on punaista merilevämätiä, punasipulisilppua ja hieman hienonnettua ruohosipulia. Kulhon ympärillä on poimullisia sipsejä ja roseviinilasi. Kuva on otettu ylhäältäpäin.

Mätidippi

Mätidippi on helppo ja aivan taivaallisen hyvä dippikastike sipseille tai vaikka lyttyperunoille.
Esivalmistelu10 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 prk ranskankermaa (200 g, esim. iMat Fraiche)
  • 1 pieni punasipuli tai salottisipuli
  • 1 sitruunan kuori ohuelti raastettuna (vain keltainen osa)
  • 1/2 sitruunan mehu
  • vajaa desi mätiä (esim. merilevämäti)
  • kourallinen ruohosipulisilppua
  • mustapippuria
  • suolaa

Tarjoiluun

  • sipsejä

Tee näin

  • Hienonna punasipuli tai salottisipuli aivan pieneksi silpuksi.
  • Raasta pestyn (luomu)sitruunan kuori. Raasta vain keltaista osaa.
  • Purista sitruunamehu.
  • Hienonna ruohosipuli.
  • Sekoita kaikki ainekset yhteen ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Anna tekeytyä hetki, maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunamehua.