Chimichurri nokkosesta
Chimichurri saa villiä voimaa nokkosesta! Kokeile!
Esivalmistelu15 minutes mins
Estää ruudun sammumisen
- 2 dl nokkosen nuoria versoja silputtuna
- 1 pieni salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl riisietikkaa (tai muuta vaaleaa mietoa etikkaa)
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl tummaa sokeria
- hieman chilitahnaa
- 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
- tilkka vettä ohentamiseen
Perkaa ja huuhtele nokkoset. Voit myös halutessasi nopeasti ryöpätä lehdet kiehuvassa vedessä.
Kuori sipulit ja laita kaikki chimichurrin ainekset tehosekoittimeen tai kapeaan, sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon.
Aja tasaiseksi ja anna tekeytyä vähintään puolisen tuntia.
Ohenna kastiketta tarvittaessa tilkalla vettä.