Go Back
+ servings
Sienipasteijat on helppo ja ihana suolainen leivonnainen. Kuvassa kolmion malliset pasteijat ovat kasassa pyöreällä lautasella. Oikeassa yläkulmassa on pasteija, josta on haukattu. Vasemmassa reunassa kuvaa on epätarkkaa kasvia.

Sienipasteijat

Sienipasteijat on helppo tehdä ja ne maistuvat niin iltapalalla, retkellä kuin kahvipöydässäkin.
Annokset: 12 -15 kpl

Raaka-aineet

  • 5 torttutaikinalevyä
  • 1 iso sipuli (tai kaksi pienempää)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl öljyä
  • 3 dl käsiteltyjä sieniä (ks. vinkit)
  • 1 tl misotahnaa
  • 1/2 tl suolaa (maista, lisää tarvittaessa)
  • 1/2 dl ranskankermaa esim. kaurapohjainen
  • 1 tl kuivattua timjamia

Voiteluun

  • kauramaitoa

Tee näin

  • Sulata taikinalevyt ja kauli ne pituussuunnassa halutessasi vähän ohuemmaksi, jolloin yhdestä levystä tulee kolme pasteijaa.
  • Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuullota sipulisilppuja öljyssä pannulla viitisen minuuttia.
  • Lisää hienonnetut sienet ja paista sienistä tarvittaessa neste pois.
  • Lisää misotahna, suola, ranskankerma ja timjami. Sekoita.
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Tee taikinasta neliöitä.
  • Laita täytettä neliöiden keskelle ja taita kolmioksi. Kostuta vedellä saumaa ja paina tiiviisti kiinni esimerkiksi haarukalla.
  • Paista noin 15 minuuttia.

Vinkit!

  • Sieniksi sopii herkkusienet (pieni rasiallinen), kuivatut sienet (2 pienehköä kourallista esim. suppiksia, liota) tai pakastetut sienet (sulata ja purista ylimäärinen vesi pois).
  • Voit lisätä kauramaitoon ripaukset kurkumaa tuomaan pastejoiden pinnalle väriä.