Sienipasteijat on helppo tehdä ja ne maistuvat niin iltapalalla, retkellä kuin kahvipöydässäkin.
Estää ruudun sammumisen
Annokset: 12-15 kpl
Raaka-aineet
5torttutaikinalevyä
1iso sipuli(tai kaksi pienempää)
1valkosipulinkynsi
2rklöljyä
3dlkäsiteltyjä sieniä(ks. vinkit)
1tlmisotahnaa
1/2tlsuolaa(maista, lisää tarvittaessa)
1/2dlranskankermaaesim. kaurapohjainen
1tlkuivattua timjamia
Voiteluun
kauramaitoa
Tee näin
Sulata taikinalevyt ja kauli ne pituussuunnassa halutessasi vähän ohuemmaksi, jolloin yhdestä levystä tulee kolme pasteijaa.
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuullota sipulisilppuja öljyssä pannulla viitisen minuuttia.
Lisää hienonnetut sienet ja paista sienistä tarvittaessa neste pois.
Lisää misotahna, suola, ranskankerma ja timjami. Sekoita.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Tee taikinasta neliöitä.
Laita täytettä neliöiden keskelle ja taita kolmioksi. Kostuta vedellä saumaa ja paina tiiviisti kiinni esimerkiksi haarukalla.
Paista noin 15 minuuttia.
Vinkit!
Sieniksi sopii herkkusienet (pieni rasiallinen), kuivatut sienet (2 pienehköä kourallista esim. suppiksia, liota) tai pakastetut sienet (sulata ja purista ylimäärinen vesi pois).
Voit lisätä kauramaitoon ripaukset kurkumaa tuomaan pastejoiden pinnalle väriä.