Go Back
+ servings
Mutakakku on helppo suklaakakku. Kuva on tummanpuhuva. Pyöreä mutakakku on puisella laudalla, kakun päällä on tomusokeria ja jäätelöpallo. Oikeassa yläkulmassa on kulhossa vadelmia. Alusta on petroolin värinen.

Mutakakku

Helppo ja nopea mutakakku! Tee tätä!
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys20 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 6

Raaka-aineet

  • 2 1/2 dl maitoa (esim. kauramaito)
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä tai 150 g sulatettua voita
  • 1 tl valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
  • 2 dl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 100 g suklaata rouhittuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Tee näin

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Sekoita yhteen maito, öljy tai sulatettu voi sekä etikka.
  • Sekoita yhteen kuivat aineet eli sokeri, jauhot, kaakaojauhe, rouhittu suklaa, suola, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri.
  • Sekoita kuivat aineet muiden ainesten kanssa yhteen.
  • Kaada taikina voideltuun vuokaan. Esim.leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
  • Paista noin 20 minuuttia tai kunnes kakku on paistunut 3-4 senttiä reunoilta mutta on keskeltä vielä hyllyvä. Tarkkaile paistoaikaa, sillä uunit ovat hyvin erilaisia.