Go Back
Gluteeniton voitaikina eli torttutaikina on helppo tehdä itse. Kuvassa taikina on kaulittu suorakaiteeksi. Oikeasta yläkulmasta on otettu pyöreällä muotilla taikinapala. Palan ympärillä on taikinaa. Kaulin on kuvan vasemmassa laidassa. Kaksi pyöreää muottia oikeassa laidassa.

Gluteeniton voitaikina

Gluteeniton voitaikina on helppo tehdä itse! Kokeile helppoa reseptiä ja loihdi tortut ja pasteijat gluteenittomasti.
Esivalmistelu15 minutes
tekeytyminen1 hour
Valmistusaika1 hour 15 minutes

Raaka-aineet

  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Fin Mix)
  • 1/2 tl suolaa
  • 180 g voita
  • 1 1/4 dl vettä

Tee näin

  • Sekoita jauhojen sekaan suola.
  • Lisää kuutioitu voi ja nypi murumaiseksi.
  • Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  • Painele taikina kelmun sisään litteäksi levyksi ja laita jääkaappiin.
  • Anna tekeytyä tunnin verran.
  • Kaulitse halutessasi taikinaa muutaman kerran siten, että taitat taikinan kolmeen osaan ja kaulitset levyksi. Taitat taas kolmeen osaa ja kaulitset levyksi. Käytä jauhoja mahdollisimman vähän.
  • Säilytä taikina jääkaapissa.