Gluteeniton voitaikina on helppo tehdä itse! Kokeile helppoa reseptiä ja loihdi tortut ja pasteijat gluteenittomasti.
Esivalmistelu15 minutesmins
tekeytyminen1 hourhr
Valmistusaika1 hourhr15 minutesmins
Estää ruudun sammumisen
Raaka-aineet
4dlgluteenitonta jauhoseosta(esim. Semper Fin Mix)
1/2tlsuolaa
180gvoita
1 1/4dlvettä
Tee näin
Sekoita jauhojen sekaan suola.
Lisää kuutioitu voi ja nypi murumaiseksi.
Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina kelmun sisään litteäksi levyksi ja laita jääkaappiin.
Anna tekeytyä tunnin verran.
Kaulitse halutessasi taikinaa muutaman kerran siten, että taitat taikinan kolmeen osaan ja kaulitset levyksi. Taitat taas kolmeen osaa ja kaulitset levyksi. Käytä jauhoja mahdollisimman vähän.