Go Back
Helpot sokerihuurrutetut maapähkinät on ihana ruokalahja. Kuvassa pähkinät ovat lasisessa purkissa. Tausta on vaalensininen.

Helpot sokerihuurrutetut maapähkinät

Ihanan rapeat huurteiset pähkinät ovat ihana ruokalahja!
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys35 minutes
Valmistusaika45 minutes

Raaka-aineet

  • 500 g maapähkinöitä
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 1 rkl vettä
  • 1 1/2 dl intiaanisokeria tai muscovadosokeria
  • 1/2 dl sokeria
  • 3/4 tl kanelia
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  • Sekoita kulhossa valkuaiseen vesi ja vispaa kevyeksi (ei kovaksi) vaahdoksi.
  • Kaada pähkinät valkuaisvaahdon sekaan ja sekoita huolellisesti.
  • Sekoita sokerit ja mausteet toisessa kulhossa.
  • Ripottele sokeriseos pähkinöiden päälle. Varmista, että pähkinät ovat sokerin peitossa.
  • Kaada pähkinät leivinpaperin päälle pellille.
  • Paista noin 30–40 minuuttia 2–3 kertaa välillä sekoittaen kunnes pähkinät ovat rapeita.
  • Anna jäähtyä ja pakkaa lasipurkkeihin tai pusseihin.