Punajuuret <3 feta. Paahdettujen punajuurien ja vaahdotetun fetan yhdistelmä on täydellinen.
Esivalmistelu10 minutesmins
Kypsennys30 minutesmins
Estää ruudun sammumisen
Annokset: 2-4
Välineet
tehosekoitin, blenderi tai sauvasekoitin
Raaka-aineet
500gpunajuuria(raaka)
1rkloliiviöljyä
ripaus suolaa
100gfetaa(aito feta tai vegefeta)
50gtuorejuustoa(esim. kasvipohjainen)
hieman sitruunamehua tai raastettua sitruunan kuorta
muutama rouhaisu mustapippuria
yrttejä(esim. oregano, timjami tai rosmariini)
Tee näin
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Kuori punajuuret tarvittaessa ja lohko pienehköiksi lohkoiksi.
Laita punajuuret uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle, laita sekaan öljy ja ripaus suolaa. Sekoita.
Paista punajuuria lohkojen koosta riippuen 20-30 minuuttia.
Laita feta ja tuorejuusto tehosekoittimeen tai blenderiin (myös sauvasekoitin käy). Vaahdota feta. Mausta mustapippurilla ja sitruunalla. Ks. vinkit alla, jos käytät vegefetaa.
Laita fetavaahto tarjoilulautaselle tai annoslautasille.
Asettele punajuurilohkot vaahdon päälle.
Viimeistele yrteillä.
Vinkit!
Vegefeta tarvitsee usein hieman nestettä (esim. kauramaito), jotta vaahdosta tulee koostumukseltaan sopivaa. Lisää siis nestettä tarpeen mukaan.