Uunifetaa, ruusukaalia ja mausteisia kikherneitä
Yhdessä astiassa syntyvä uuniruoka on helppo arjen taklaaja.
Esivalmistelu10 minutes mins
Kypsennys20 minutes mins
Valmistusaika30 minutes mins
Estää ruudun sammumisen
- 1 prk kikherneitä (noin 250g valutettuna)
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- hieman valkosipulijauhetta (voi jättää pois(
- hieman chilirouhetta (tai esimerkiksi sambal oalekia)
- noin 1/2 tl suolaa
- 200 g laadukasta fetajuustoa
- 400 g ruusukaalia
- 1 rkl rkl oliiviöljyä
- hieman suolaa
- 2 dl luonnonjogurttia
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- kourallinen tuoretta yrttiä hienonnettuna esim. persilja
- hieman sitruunamehua
- hieman hunajaa tai sokeria
- suolaa
- pippuria
- suolaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Valuta kikherneet ja kaada ne uunivuokaan.
Laita vuokaan öljy, suola ja mausteet. Sekoita.
Siirrä kikherneitä hieman sivuun, jotta saat fetan keskelle.
Leikkaa ruusukaaleista kanta pois ja poista tarvittaessa huonot lehdet. Leikkaa ruusukaalit puoliksi.
Laita ruusukaalit vuokaan.
Huiski päälle oliiviöljyä ja hieman suolaa
Laita vuoka uuniin ja paista noin 20 minuuttia.
Ruoan ollessa uunissa tee jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Maista ja säädä makua tarpeen mukaan.
Tarjoa uuniruoka jogurttikastikkeen kanssa.