Helpot valkosipulisimpukat

Tämän helpommaksi ei alkuruoan tai iltapalan tekeminen voi enää tulla eikä mennä: avataan simpukkapurkki, avataan voipaketti ja näytetään yhdistelmälle pannua tai uunia. Lisäkkeeksi sopii tomaatti, tuore timjami ja vaalea leipä.

Helpot valkosipulisimpukat sopivat niihin hetkiin, kun aika tai energiataso ei riitä monimutkaisten pikkuruokien valmistukseen. Viime viikkoina niitä hetkiä onkin riittänyt, mutta kyllä se tästä taas helpottaa. Simpukat voi laittaa uuniin myös yllätysvieraiden kolkuttaessa ovea, sillä sekä säilykesimpukat että voi säilyvät hyvin kaapissa avaamattomana. Alle kymmenessä minuutissa simpukat ovatkin jo valmiita tarjottavaksi.

Toissa kesänä saimme kotikeittiöön testattavaksi kolmenlaista valkosipulivoita, joista arvioitiin sekä makua, käytettävyyttä että ulkonäköä. Tykkäsimme voista, jossa valkosipulia oli runsaasti, näkyvinä ja pienehköinä hiutaleina. Valion uudessa valkosipulivoissa onkin syvä ja mukavan voimakas valkosipulin maku, mutta maku on kuitenkin pehmeä, ei kitkerä. Simpukoiden lisäksi testasin voita myös grissinien leivonnassa loistavin lopputuloksin. Myös esimerkiksi sipulin kuullottamisessa valkosipulivoi on toimiva, sillä kun lämpötila on maltillinen, ei valkosipuli pala vaan antaa hyvää makua.

Resepti

Helpot valkosipulisimpukat

2-4:lle

simpukat

200g (1 prk) savustettuja simpukoita

n. 50g valkosipulivoita

ripaus suolaa

lisäksi

tomaattia kuutioina

tuoretta timjamia

vaaleaa leipää tai patonkia

Voit valmistaa ruoan joko paistinpannulla tai etanapannuilla. Laita simpukoita etanapannujen koloihin. Yhteen koloon mahtuu keskimäärin kaksi simpukkaa. Ripottele pieni määrä suolaa simpukoiden päälle. Laita jokaiseen koloon myös valkosipulivoita. Paista 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia eli kunnes voi on sulanut ja simpukat ovat kuumia. Ota pannut uunista, lusikoi simpukoiden päälle kuutioitua tomaattia sekä tuoretta timjamia. Tarjoa vaalean leivän tai patongin kanssa. Leivänpalasella saat talteen koloihin jääneen valkosipulivoin.

Jos valmistat simpukat  pannulla, laita valutetut simpukat sekä kuutioitu voi lämmitetylle pannulle ja paista muutama minuutti. Tarjoa kuten edellä.

www.blogirinki.fi

 Yhteistyössä Valio

 

14 Comments

 1. Välillä helppous on ensimmäinen kriteeri, varsinkin kun maku tulee siinä sivussa!

 2. Oi, ihanan helppoa! Nuo makuvoit on huippuja! Laitan niitä vähän joka paikkaan. Kuinka sitä on aikaisemmin pärjännyt ilman niitä? 🙂

 3. Kiitos! Etenkin tuon oman hiukopalantarpeen varalle täytyy aina varustautua 🙂

 4. Kiitos, Anne! Simpukkapannu on erinomainen pikkuruoka, suosittelen!

 5. Tosi kiva, simppeli ja maukas resepti, tämmöisiä pitäis aina olla takataskussa tosiaan niiden yllätysvieraiden ja oman hiukopalatarpeen varalle.

 6. Neroka idea! tykkään tosi paljon simpukoista mutta enpä ole koskaan älynnyt tehdä tällaista simpukkapannua 🙂

 7. Suursyömärit tarvitsee suuret etanapannut.

  Sitruuna sopii taatusti viimeistelemään maun. Mihinkäpä se ei sopisi 😀 Meidän mielestä.

 8. Oi, kuulostaapa hyvältä! Ja reseptin nopeus ja vaikeustaso on just mun makuun, menee siis kokeiluun 🙂

 9. Sun pannussa on ihanan paljon koloja!
  Mä tykkään tässä mukana tarjota vielä sitruunalohkon. Tekee ihanan loppusävärin kun puristaa päälle, mutta mähän rakastankin sitruunaa (ja limeä) . Mutta niin taidat säkin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.