Hunajaiset chilit hurmaavat (chilinen säilöntävinkki II)

Chilisadon selättäminen jatkuu. Löysin Ylellä pyörineen Puutarhassa tuoksuu ruoka -ohjelman sivuilta hyvin yksinkertaisen ja houkuttelevan tavan säilöä chiliä. Makean ja tulisen maun yhdistelmä toimii usein mahtavasti makeuden pehmentäessä tulisuutta. Niin nytkin. Pilkoin pieneen purkkiin Hungarian Hot Cherry (vahvuusaste 5) ja Inca Red Drop (6-7) -lajikkeita. Hungarian Hot Cherryn hedelmäliha on mehukas ja lähes yhtä paksu kuin makean paprikan, ja koska tässä reseptissä ei chiliä käytetä ”vain tulisena mausteena”, on mehevyys ehdottomasti eduksi. Hunajassa säilöttäväksi sopii toki mikä tahansa saatavilla oleva chililajike.

****

Hunajachilit

chilin palkoja
hunajaa

Halkaise chilit ja poista niistä siemenet ja siemenkiinnikkeet. Pilko palot pieniksi paloiksi ja laita ne puhtaaseen lasipurkkiin. Lorota päälle juoksevaa hunajaa niin että chilit peittyvät. Laita kansi kiinni. Parin päivän päästä chilit voi käyttää ruoanlaitossa tai tarjota vaikka juustojen kanssa.

****

Säilyvyydestä ei hunajaisten chilien ohjeessa sanottu mitään. Luulisin niiden säilyvät melko hyvin, parisen viikkoa ainakin, miksipä ei pidempääkin.

One Comment

  1. Näin perästäpäin kerrottakoon, että hunajaiset chilit ovat oivaa kamaa. Chilien pahin ärmytulisuus on taittunut ja hunaja on siltäänkin sopiva mauste. Vähän miedommista chileistä tämä toimisi vielä paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.